Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

От Варна до Констанца – І част

Търсене в блога

Ако сте решили да почивате някъде по северното ни Черноморие, може да използвате случая и да си направите еднодневна или по-дълга екскурзия до град Констанца в Румъния. Дори и да не разполагате с кола, може да си наемете някоя от многобройните фирми, които предлагат тази услуга. Ако искате да разглеждате по-обстойно посетените места по пътя, може спокойно да отделите и повече от един ден.

За отправна точка ще приемем град Варна. Може да използвате и да си закупите румънски леи още там, понеже с наближаването на границата обменните бюра намаляват, а курсовете им стават все по-неизгодни. Ако забравите, в краен случай може да обмените парите и в Румъния, а в близост до границата от румънска страна приемат за разплащане и левове.

Хванете панорамния път за Златни пясъци и Балчик – по-интересен е, а и от него е много лесно да се отбиете набързо до Екопарка на Университетската ботаническа градина срещу к.к. „Св. св. Константин и Елена“, където да разгледате прекрасния розариум, езерцето и цъфтящите в момента колекции. Разходете се по пътеките и се заглеждайте по табелките на дърветата – така може да научите имената им, ако не ги знаете.

По-нататък на голямото Т-образно кръстовище, завийте наляво, вместо надясно и отделете малко време и на Аладжа манастир – величествена отвесна скала с останки от средновековен скален манастир точно над „Златни пясъци“. Там за миг ще се потопите в спокойствието на това място. Разгледайте и катакомбите към комплекса, а ако сте си заделили повече време – може да се качите на ръба на платото и да се полюбувате на величествената гледка оттам.Върнете се на главния път и продължете на север. Влезте за малко в к.к. „Албена“, където се намира и резерватът „Балтата“, в който може да видите най-северните лонгозни гори у нас и в Европа. Минете по пътеката сред дърветата и в зависимост по кое време на годината сте там, около вас може река Батова може да се е разляла като езеро. Гледката на високите дървета, стърчащи направо от водата е незабравима.

Следващата ви спирка е в Балчик. Ако е станало обяд, може да пийнете кафе и да хапнете торта в някое от крайбрежните ресторантчета до яхтеното пристанище. След това се разходете по дамбата до  Двореца на румънската кралица Мария и уникалната ботаническа градина към него. Там може да се разхладите под сенките на вековните дървета, да послушате шума на водата и да попиете от романтичната атмосфера и безвремието на комплекса.

След Балчик може да изберете два пътя – на изток долу край брега и да посетите Тузлата, където да се топнете в лечебната кал или на североизток да завиете по международния път Е87 до Каварна. Влезте в рок столицата ни, за да хванете пътя към нос Калиакра и още преди да достигнете село Българево се отбийте вдясно по стръмния път, който води до мидена ферма „Дълбока“. Със сигурност ще е станало време за ядене, така че не пропускайте шанса да хапнете съвсем пресни морски дарове и риба в ресторанта към фермата. Ресторантът там е буквално надвесен над морето и удоволствието от храната в него е невероятно.

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..