Връзка с нас: office@experience.bg +359 885 945 559
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide
Търсене в блога

Вкусът на лятото и морския бриз

Запазете вкуса на лятото и усещането за морски бриз, като опитате някои от невероятните морски изкушения, които предлагат заведенията за хранене в региона на Шабла, Каварна и Балчик. Освен че са много вкусни, ястията, приготвени от риба, рибни продукти и морски деликатеси са изключително полезна и ценна храна, която се грижи за нашето здраве, красота и дълголетие. 

По-здрави с морски хрaнителен режим

Знаете ли, че японците са нацията с най-голяма продължителност на живота? А знаете ли, защо това е така? Причината е тяхното ежедно меню, което е изцяло базирао на морска храна, ориз и соя. В сравнение с европейците японците ядат 50 пъти повече риба, 17 пъти повече ориз и 3 пъти повече житни култури. Благодарение на морската храна, японската диета е около 2 пъти по-ниско калорична в сравнение с нашия хранителен режим. Затова, ако искате да бъдете по-здрави и в перфектна форма за лятото, доверете се на нашите рецепти и препоръки за морския ястия, които да включите във Вашия здравословен хранителен режим.

Препоръчано от Изживей България

Изживей България Ви препоръчва морските ястия, базирани на риба, рибни продукти и морски дарове, защото те са безценен източник на неземеними хранителни вещества, витамини и минерали. Морските дарове съдържат приблизително същото количество белтъчини, колкото и месото, с тази разлика че са в пъти по-нискокалорични от него. Освен това те съдържат мощни антиоксиданти и ценни аминокиселини, които са лесно и бързо усвоими от организма. Морските продукти са много важен източник на незаменимите омега-3 и омега-6 ненаситените мастни киселини, които поддържат нашия тонус, перфектно здраве и дълголетие.

Ароматно сладко от смокини

Ароматно сладко от смокини

Едва ли има човек, поне веднъж отишъл на море, който да не е запомнил приказния аромат на смокинови дръвчета и да не е опитал домашно сладко от смокини. Една от най-идиличните картини, която изниква в..

Хапнете си закуска, булз, мичи и папанаши...

Хапнете си закуска, булз, мичи и папанаши

Ако сте отседнали в някой от курортите или градчетата по добруджанското ни Черноморие и вече сте изчерпали всичките си идеи за развлечения и пътуване в района, ако ви е омръзнало менюто на крайбрежнит..

Празник на гърнетата

Празник на гърнетата

Има такъв кулинарен фестивал, който се провежда в село Зимница, Добричко през втората половина на месец юни. Това вероятно е един от най-вкусните празници, който се провежда у нас. Могат да участват д..

Ароматно сладко от смокини

Ароматно сладко от смокини

Едва ли има човек, поне веднъж отишъл на море, който да не е запомнил приказния аромат на смокинови дръвчета и да не е опитал домашно сладко от смокини. Една от най-идиличните картини, която изниква в..

3 рецепти за вкусен лефер

3 рецепти за вкусен лефер

Ако обичате риба със силен, отчетлив вкус и крехко, нежно месо, значи леферът е точно за вас! Той се смята за една от най-вкусните риби, които живеят в Черно море. За съжаление е и една от най-скъпите..

Добруджанска кавърма

Добруджанска кавърма

Не може да отидете в Добруджа и да не опитате толкова известната добруджанска кавърма. Но за да е истинско изживяването, най-добре намерете някоя баба (ваша, чужда, позната, хазайка), която да знае ор..

Изберете между 6 вида яхтен туризъм у нас...

Изберете между 6 вида яхтен туризъм у нас

Яхтите отдавна са символ на благополучие и престиж и това не е случайно. Не само, че цените им не са по всеки джоб, но и разходите съвсем не свършват до там, напротив – тепърва започват. Около 10% от ..

Петзвезден СПА релакс в Терма Палас, Кранево...

Петзвезден СПА релакс в Терма Палас, Кранево

Петзвезден СПА релакс в Терма Палас, Кранево В близост до комплексите Албена и Кранево и само на 300 м от плажа, се намира чудно място, обединяващо всичко, което е необходимо на чов..

White Rock Castle, Suite Hotel- дворец от приказките в ...

White Rock Castle, Suite Hotel- дворец от приказките в Балчик!

White Rock Castle, Suite Hotel – Дворец от приказките! „Отлична локация, собствен паркинг, комфортни и просторни помещения. Чисто и уютно.”            ..

Почувствайте българското гостоприемство в комплекс Свет...

Почувствайте българското гостоприемство в комплекс Свети Георги, гр. Каварна

Комплекс „Свети Георги“, Каварна Комплекс „ Свети Георги“ е разположен в началото на град Каварна, в местността „ Старите лозя“. Комплексът е носител на Златен приз „Най-добър морски комплекс з..

Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..