Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Почивка в Бялата лагуна и Тузлата

Търсене в блога


Ваканционно селище „Бялата лагуна“

Намира се намира в местността Иканталъка, с. Топола. Това райско място привлича със своята девствена природа, тихо, спокойно море и скалисти брегове. Плажът „Иканталъка“ е познат още под имената „Св. Георги“ и „Бялата лагуна“. Разположен между Балчик и Каварна, само на 60 км от летище Варна. Плажната му ивица е доста тясна, но пясъкът е фин и златист, а наоколо се ширят величествени бели скали. 

Богато многообразие

По протежението на ивицата цари романтична атмосфера допълвана от разнообразните флора и фауна. Естественото релефно образувание, което е характерно за Северното Черноморие, е местообитание за голям брой и различни видове птици. В археологически резерват Яйлата, който е в непосредствена близост, са преброени над 170 вида пернати. Да, орнитоложкият туризъм е развит, като годишно идват хора от различни краища, които да наблюдават и заснемат птиците. 

Уют и красота

Някогашният гъсталак е превърнат в разрастващо се място за почивка. Не очаквайте да видите пошлостта от южното Черноморие – памук, кебапчета, викачи и т.н. Северът не се натрапва. Нощите са хладни, дори през лятото, затова се запасете с нещо връхно. За препоръчване също е да намерите миг за уедининение, тъй като наблюдавайки морето, често може да видите делфини. 

Как да оползотворите почивката си?

Освен в хотели, летуващите могат да отсядат в бунгала, вили или пък в отредените места за каравани и къмпинг. Тези от Вас, които са любители на водните и екстремни спортове, могат да се насладят на редица преживявания. Иканталъка предлага чудесни условия за сърф, парапланер, каякинк или разходка с яхта

Отдих и забавление 

Само на 3км от това място се намират най – красивите голф игрища в България, както и лечебното езеро Тузлата. Морското дъно е покрито със сероводородна кал, която е изключително полезна. Тя притежава добри химични качества,  а минерализацията на водата е ниска. Тези фактори вкупом, могат да Ви предпазят от заболявания на опорно – двигателния апарат, гръбначния мозък и др. В медицинската практика лечебната кал се ползва от дълбока древност. Районът е подходящ за отдих и лечение сред природата. 

                      

Лечение

На територията на Тузлата е разположено лечебно заведение, което разполага с подготвени лекари – специалисти, рехабилитатори и медицински сестри. Почти винаги е пълно, така че ако желаете да се порадвате на това място, резервирайте предварително или се заредете с търпение. 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..