Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Да поиграем голф!

Търсене в блога

През последните години северното ни Черноморие стана известно с няколкото си модерни и луксозни дизайнерски голф-комплекса. В тях освен специално проектираните голф игрища може да откриете още изискани ресторанти, луксозни хотели и всякакви други удобства, спомагащи за едно релаксиращо и незабравимо прекарване на почивката.

Почти половината от голф игрищата в България се намират по добруджанското ни крайбрежие (3 от 7), останалите са във вътрешността на страната. Лайтхаус, Блексийрама и Трейшън клифс са трите перли, нанизани в разстояние от 6 км между Балчик и Каварна. И от трите комплекса се разкрива невероятна панорама към морето и красивия скалист бряг на Добруджа.

Най-близо до Балчик е първият комплекс – „Лайтхаус голф и СПА“ (Lighthouse - фар). То е проектирано от един от най-известните голф играчи и дизайнери на игрища в света – Иън Ууснам. Разполага с 18 дупки, всички проектирани от него и отлично съчетани с естествените природни дадености. Притежаващо класически дизайн, игрището е направено така, че да е подходящо за играчи от всякакъв ранг, вкл. и за начинаещи. По трасето му са изградени цели пет езера с обща площ 33 000 кв.м., а дължината на всички пътеки за голф колички е 12 км. Използвани са най-новите технологии за поливане и отводняване на тревата. В комплекса има още луксозен хотел, предлагащ всички съвременни удобства, СПА център, басейни, плаж, възможност за различни спортни активности, развлечения за деца и др.

Съвсем близо до Лайтхаус е БлекСийРама голф и вили (BlackSeaRama Golf & Villas). Негов проектант е Гари Плеър – дългогодишен професионален голф играч. Той се е стремил да се съобрази максимално с наличния терен и да не го променя драстично, а да впише топографията на игрището в тази, която природата е създала. В резултат се е получило едно красиво и интересно игрище с 18 дупки, на 200 метра от морето, с красиви гледки от много места. Комплексът разполага с всякакви други екстри като ресторанти, барове, винарска изба, голф училище, спортни съоръжения и игрища, детски забавления, център за здраве и СПА, достъп до плаж и голямо разнообразие от вили за наемане или закупуване. И тук, както в Лайтхаус, може да се организират събития като сватби, семинари, тийм билдинг и други.

Курорт Тракийски скали голф и плаж (Thracian Cliffs Golf & Beach Resort) е третият комплекс, разположен най-близо до град Каварна и нос Калиакра. Негов дизайнер отново е Гари Плеър, като той самият казва, че няма да намерите такова игрище никъде другаде по света. И то има 18 дупки, но е едно от малкото в света, при което от всяка дупка се разкрива морска панорама. На същата невероятна гледка се радват и вилите и апартаментите в комплекса, които може да се наемат или закупят. Благодарение на това, че всяка дупка има няколко различни начални площадки, игрището е подходящо както за начинаещи, така и за професионалисти. А ако сте от първите – има къде и кой да ви обучи в тайните на играта на голф. И този голф комплекс, както другите два, разполага с ресторанти за хранене и барове, места за релаксация и СПА, предлага различни спортни активности и занимания.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..