Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

5 интересни места, които да посетите, докато сте във Варна

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Исторически забележителности, Културно наследство, Туристически информационен център, Lifestyle, Изкуство |
Все още няма коментари. | 7180 прегледа на този пост

Може да сте гости на града или туристи, може дори да сте местни, но да не сте ходили на тези места – за всички вас ще представляват интерес нашите пет подбрани предложения.

  1. Археологически музей – основан през 1906 година като Окръжен музей, понастоящем той се намира в сградата на Девическата гимназия във Варна. Варненският археологически музей е един от най-големите у нас. Към него се причисляват и Римските терми, намиращи се в рамките на града и Аладжа манастир на 10-тина километра северно от него. В музея може да се разгледат постоянни и пътуващи експозиции. Една от постоянните изложби показва предмети, датирани от праисторическо време. Най-старите находки са от преди 100 000 години, а едни от най-ценните са откритите на брега на Варненското езеро гробове, в които е намерено най-старото обработено злато на света (поне до скоро, докато не беше открито по-старо в Дуранкулашкото езеро.)                                                                                                                                            
  2. Военноморски музей – разполага с открита и закрита част и е филиал на Националния военноисторически музей. Намира се в Морската градина на Варна, срещу Гръцката махала. В музея са представени 15 сбирки – оръжия, корабно въоръжение, корабно обзавеждане и оборудване, лични вещи на екипажа, пристанища, корабостроене, документи, отличия и награди и др. Те са подредени в различните зали в хронологичен ред. Отвън най-интересните обекти са торпедоносният катер „Дръзки“, с който е осъществен първият боен успех на българския военен флот, и яхтата „Кор Кароли“, с която кап. Георги Георгиев става първият българин, самостоятелно обиколил света на платна.                                                                              
  3. Аквариум – и той се намира в близост до централната част на Морската градина. Създаден по идея на цар Фердинанд, но открит едва през 1932 г. В момента в Аквариума може да се видят жива и препарирана експозиция. В малки аквариуми и големи танкове може да се наблюдават живота и поведението на различни видове соленоводни и сладководни риби, основната част от които са видове, обитаващи или мигриращи в Черно море. В останалите зали може да се видят препарирани екземпляри от цял сват. Аквариумът разполага и с богата библиотека.                                                                  
  4. Дворецът Евксиноград – той се намира на няколко километра северно от града, над брега на морето. Построен през 1885 г. като лятна резиденция на княз Александър Батенберг, а по-късно и на цар Фердинанд и на цар Борис ІІІ след него. След 9 септември дворецът става резиденция на тогавашната комунистическа върхушка, а след 10 ноември – на правителството. В момента отново е отворен за посещение на туристи, след протеклите мащабни вътрешни и външни ремонти.  Забележителен е и паркът към двореца, по който са работили множество европейски озеленители, паркови архитекти и строители. Най-известен е с уникалната колекция дървета и храсти, някои от които се срещат само тук в страната ни. Евксиноград разполага и с винарска изба, в която и до днес се произвеждат известни вина и брендита.                                                                        
  5. Екопарк – част от Университетската ботаническа градина, екопаркът се намира над к.к. „Св. св. Константин и Елена“. Освен с база за летните стажове на студентите – биолози, паркът разполага и с конна база и разбира се – ботаническа градина с много уникални видове дървета, храсти и тревисти растения. Той е чудесно място за отмора и разходка в близост до града      

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..