Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Класация ТОП 100 на най-добрите ескейп стаи в България - Част 2

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 10939 прегледа на този пост

 1. В Revolution Rooms в София, ще станете част от българската история! В България има хора и събития, с които трябва да се гордеем! Атмосферата в стаята е въздействаща, декорите са напълно автентични, а играта ще провокира ума Ви. Прекарайте един час със стихове и случки, които ще Ви накарат да почувствате истинския Български дух!
 2. Космическа врата е една ескейп стая без аналог в цялата галактика. Стаята се намира в София и е създадена от Game Line. Разказва за мисия за спасение на човечеството. Ще прекарате един час в бъдещето. Посетете „Космическа врата“ с екипа си и спасете света!
 3. Стаята със загадки The Bank Job във Варна, ще Ви пренесе повече от 100 години назад, по времето на най-известния обир в света. Задачата Ви е да повторите обира на легендарните крадци. Това няма да бъде толкова лесно, защото сме в 21-ви век и системите за сигурност не са това, което бяха. Трябва да проникнете през най-строго пазената банка в света. Не спичайте, мистериозно изчезнал подкупен охранител Ви е оставил няколко помогни средства и насоки. Провалите ли се обаче, забравете за мангизите и се подгответе да прекарате дните до края на живота ви зад решетките.
 4. Ескейп стаята Cosmos е дело на Escape Reality в София и ще Ви пренесе през времето и пространството, с надеждата да спасите света. Избрани сте за мисия в космическата станция Eden, която изследва портали към други вселени. Задачата на екипа ви е да се явите в комуникационния център на Програма “Cosmos”.
 5. Теория на конспирацията е ескейп стая на Мейз Ентъртейнмънт се намира в София. Историята разказва за „брат Безименния“ (изследовател и пътешественик, обиколил целият свят), който е попаднал на дълбоко пазени тайни на секретно общество. Тяхното разкриване ще промени хода на човешката история. Брат Безименния е в неизвестност, а Вие сте открили следи, които могат да Ви помогнат да го откриете. Сред тях е откъсната страница от неговия дневник, която може да Ви помогне да направите разкритие за неговото изчезване. Внимавайте, защото членовете на тайното общество са по следите Ви и са твърдо решени да не Ви позволят да разгласите разкритията си пред широката публика.
 6. Сух режим на Escape Room Varna е стая със загадки, която ще Ви пренесе в история през 30-те години в Чикаго. Вие сте гангстери и трябва да гепите сухото или ще останете на сухо. J
 7. Килия 49 е интерактивна стая със загадки в София. За първи път в България, освен решаването на логически задачи и намирането на предмети, ще влезете буквално „в обувките“ на истински затворник. Задачата Ви е да избягате от строгия затвор. Донесете със себе си смелост и логика и работете в екип! Пазете се! Стражите са наоколо. Освободете се от белезниците, и бягайте докато останете без дъх!
 8. Mystery Room Варна представя Стая 717. Попаднали сте в ужасяваща стая и чувате как ключът зад вас се завърта. Защо сте вътре? Ще успеете ли да се измъкнете? Стая 717 е комбинация от пъзели и загадки с мрачна атмосфера, която ще създаде незабравимо изживяване за Вашият отбор.
 9. Prison Break е ескейп стая във Варна, в която ще се събудите зад решетките в непрогледна тъмнина. Мислете като истински затворник, защото разполагате само с 60 минути да избягате. Тази стая със загадки представлява истинско затворническо приключение.
 10. Наследството е ескейп стая на Quest Land в София. Търсят се наследниците на ценно масонско завещание, попаднало по българските земи. След 1923 следите на наследството на Лидера на Великата ложа на България се губят някъде в София. Един от лидерите на Българските масони на 20-ти век е Богорис. Той е награден със звание Майстор 33-та степен. Богорис е завещал всичкото събрано богатство, защитавайки го с тайни кодове, шифъри и логически задачи. Трябва да докажете качествата си и да заслужите доверие и достъп до тези богатства. Решете задачите и загадките и докажете, че сте достойни да бъдете следващите посветени в братството.
 11. Страх-клиниката на Mentalist в София, ще подложи уменията и куража Ви на тест при разкриването на ужасяващата мистерия около клиниката.
 12. В ескейп стаята на Emergency Escape – Направление неизвестно, всичко и всички ще бъдат против вас… Смятате ли, че ще успеете да се преборите и измъкнете?
 13. Лабораторията на Escape Room Varna, разказва историята на известния д-р Джекил. Ще откриете нечетлив почерк в бележника му. Текстът гласи: “Звярът е в мен и вече не мога да го контролирам. Набирам кода. Хайде, четеш ли това? Не ще се спасиш! Не ще можеш да омърсиш отново моите ръце и душа…“ Вратата зад вас вече е заключена, а ключът за нея е скрит от самия гений. Ще успеете ли да разрешите загадките на Д-р Джекил? Имате само 60 минути, за да откриете изхода.    
 14. „Ей там“ в София, е една ескейп стая, която ще Ви прехвърли във времето на Вашето детство. Станете основни герои в това предизвикателство и вижте любимите игри от детството си през призмата на „Ей там“. Разполагате с 60 минути да решите загадките и да излезете от стаята.
 15. Зимна приказка в София на Mind Rooms ще Ви потопи в края на 19 век в Париж с автентичните си декори. Ще трябва да влезнете в приказката и да разгадаете всички тайни и загадки. Ескейп играта е отборна и разполагате с 1 час за да откриете всички предмети и да разрешите задачите. 
 16. Пощенска станция на Emergency Escape в София, ще Ви представи множество интересни пъзели, загадки и кодове, които трябва да разрешите. Времето е против Вас! Всичко е против Вас! Как ще се измъкнете от ескейп стаята за 60 минути?
 17. Полицейски участък е стая със загадки на Puzzle Escape в София. България, 1984 година. Малък и затънтен полицейски участък в провинцията. Бандата Ви е арестувана за комунистически престъпления и както знаете няма да има справедлив процес за Вас. Милиционерите, които ви охраняват излизат по спешност. Сега е моментът да действате! Разполагате с 60 минути за бягство от затвора… Времето вече тече, побързайте!
  Тази ескейп стая ще Ви предостави логични и разнообразни загадки и кодове. Стаята е подходяща за начинаещи в ескейп игрите.
 18. Капанът на сериен убиец е ескейп стая на Sintagra, намира се в София и ще Ви постави пред дома на сериен убиец, вилнял из София преди повече от две десетилетия и убил над 10 жени. Всяка една от жертвите му е била държана в тази къща. Той е давал възможност на жертвите си да се освободят, като им е поставял задачи и загадки, които да разрешат. Убиецът превръщал отвличанията и убийствата на жертвите си в последно пътуване през логически лабиринт от символи, задачи и загадки. Убиецът е бил изкусен майстор в прикриването на улики и любител на логическите задачи.
 19. Room of Allice, София е ескейп стая, която ще Ви пренесе в тайнствения свят на „Алиса в страната на чудесата“. Ще се впуснете в щуро приключение. Подгответе екипа от най-добрите, заредете с малко добро настроение и логика, а останалото оставете на нас! Ще реализираме Вашите фантазии и мечти. Последвайте следите на големият Бял заек!
 20. Area 21 е real action-quest live game със специални ефекти и екшън от ново поколение! Това е интерактивна ескейп стая, в която ще изпитате това, което никоя видео- игра не може да предложи.
 21. Образцов дом в София на Chambers of Secrets ще Ви предостави реално ескейп преживяване в игрите със загадки. Ще бъдете заключени в ескейп стая за 60 минути, заедно с отбора си, който може да бъде между 2 и 5 души. Ще преминете през поредица от препятствия, логически задачи и загадки. Заредете се с голяма доза логическо мислене, защото без логика в тази ескейп стая, ще останете изгубени. Предстоят ви 60 минути логически предизвикателства, докато стигнете до изхода.
 22. Escape Room Plovdiv ще Ви остави приятно изненадани, ако не сте посещавали други стаи до момента. Ако сте напреднали, по-добре не я посещавайте. Ескейп стаята ще Ви предложи интересни и оригинални загадки, но все пак имайте едно наум.
 23. Илюзия на Quest Games в София е ескейп стая, която ще Ви постави пред предизвикателството да разбиете най-добре пазения трезор и да изпълните „поръчката“ на клиента си, като откраднете известният диамант „Шах“. Ще успеете ли да проникнете в трезора, преди полицията да ви хване в крачка?                                                                                                              
 24. Черноморски пирати на Pomorie Escape Games ще Ви хвърли в истинско морско приключение. Ескейп стаята е тематична и е страхотна идея за убиване на времето по време на морската Ви почивка. Намирате се в изоставен пиратски кораб на таен остров сред водите на Черно море. Трябва да надхитрите духа на капитана на кораба. Той се опитва да запази най-съкровената си тайна, дори това да струва живота Ви! Дали сте достатъчно умни, за да се измъкнете? … Защото много други не успяха..
 25. Спасяването на агент 007 е другата стая със загадки на Pomorie Escape Games. Ескейп стаята ще Ви прехвърли в тайна минирана квартира на КГБ в центъра на Москва. Имате мисия от МИ7 да откриете и върнете откраднати свръхсекретни документи. Някои от тези документи разкриват самоличността на известния, но все пак мистериозен агент 007. Разполгате с 60 минути да откриете документите, преди квартирата да гръмне.
 26. Endorphin Games представя Blue Lab в София. Тази ескейп стая е съвсем нова, и за това е толкова назад в редиците. Но изобщо не се заблуждавайте, стаята е супер яка! Загадките са интересни и разнообразни. Нивото на трудност е високо, историята е грабваща, персоналът е печен и декорите са автентични и подходящи за историята. Там ще се превърнете в известни готвачи на метамфетамин… Друго няма да разказваме, защото наистина трябва да я посетите.
 27. Петият елемент/ The 5th Element на Magic Room Varna е пленителна ескейп стая със завладяващ сюжет, добро техническо изпълнение и загадки без аналог. Историята се развива по следния начин: Получавате покана за посещение от най-известното училище по магии и вълшебства, ще се впуснете във вълнуващото приключение на магиите. Когато пристигате, разбирате, че Тъмните сили са завладели училището и са присвоили тайни каменни плочи, с които ще приключат последния етап от въздигането на Черния лорд. Може да се противопоставите, само ако отворите времеви портал. Вие сте сред малкото, които притежават Петият Елемент и сте единствените, които могат да открият дирите до каменните плочи и да запазите техните тайни. След точно 60 минути портала към отвъдното ще се затвори и ако не излезете дотогава ще останете заклещени завинаги във времето!
 28. Delta Fox – Спецчасти на Mentalist в София ще ви хвърли в безпощадна битка с терористи, готови на всико, за да постигнат това, което искат! Докажете, че сте по-добри! Според отборите тази ескейп стая не е никак лоша и загадките са интересни, макар понякога да се срещат технически проблеми или не дотолкова логически задачи.
 29. Леговището на пиратите се намира във Варна. Ескейп стаята не представлява голяма трудност за повечето от отборите, затова ще ви я препоръчаме единствено, ако сте начинаещи. Ще бъдете пленени от пирати, в опита си да откраднете отдавна загубено съкровище. Не очаквайте милост от тях, защото няма да я получите! Единствения ви изход е бягството! Ще успеете ли да се справите за рекордно време?
 30. Кодът Енигма е ескейп стая на Logic Room, Варна. Като агент на разузнаването имате тайната мисия да проникнете във военен бункер. Задачата ви е да откриете секретни документи за правителството. Само че това е клопка! Врата зад вас се затваря и се оказвате заключени. Намирате активирана бомба, а разполагате само с 60 минути да откриете секретните кодове и да се измъкнете преди бомбата да гръмне.
 31. Escape Room Burgas на Wonder house е ескейп стая, която ще Ви предложи изключително интересна история и разнообразни и необичайни загадки. Стаята е с интересни декори и е много красива и закачлива. Загадките са подходящи за начинаещи отбори.
 32. Хижата в Благоевград е ескейп стая, която ще Ви прехвърли на излет в планината. Обаче ненадейно попадате на мистична хижа и бивате заключени от хижаря. А той е абсолютен психопат. Стаята ще Ви впечатли с отборен елемент, автентична и семпла атмосфера и интересни загадки.
 33. Старата изба в Стара Загора е ескейп стая на Offline Entertainment. Докато пътувате с група от странстващи авантюристи, попадате в стара изба. Нейният мистериозен стопанин Ви разказва история за Еликсира на Живота и легендите за него. Какви ли тайни крие избата? Типично за Offline Entertainment ще усетите подчертаният им стил, казват отборите. Атмосферата е автентична, загадките оригинални, също така ще усетите динамиката в играта.                                                      
 34. Класната стая в София на Chambers Of Secrets. Тази ескейп стая е различна от повечето други такива, твърдят отборите. Ще се върнете назад във времето, когато бяхте ученици. Отборите разказват също така, че персоналът е изключително приветлив и загадките са интересни.
 35. Delta Fox – Терористи на Mentalist в София, ви приканва да станете част от терористична група и да помогнете на събратята си в борбата за сваляне на правителството. Отборите казват, че загадките са достатъчно оригинални. Ескейп стаята не е с голяма трудност, но все пак попада в графата на „по-добрите стаи“.
 36. Treasure Hunters в София е единствената по рода си ескейп стая, създадена за отборна игра на живо за деца. Стаята ще ги откъсне от реалността и ще ги постави в тайнствен свят, изпълнен със загадки. Задача е да се открие „съкровището“, чрез разплитане на тайни и загадки. Стаята е съвсем нова, играят от 4 до 6 деца и в тяхна помощ е осигурен модератор. Всеки от играчите ще получи подарък и диплома. Недостатъкът е, че няма фоайе, в което родителите да изчакат децата си.
 37. xCape: Обирът на века се намира в Шумен. Ще бъдете в ролята на разследващи детективи и ще трябва да разследвате най-известния обир на 20-ти век. Ескейп стаята ще ви сблъска с множество технологични загадки и клопки поставени от извършителя на престъплението. Според отборите тази ескейп стая предоставя интересни загадки и динамична игра, но е по-подходяща за начинаещи отбори.
 38. Ескейп стаята „Антарктида“ на Mystery Room в Русе, ще Ви прехвърли на експедиция на Южния полюс. Петима учени са на 3-месечна експедиция и на пръв поглед всичко изглежда нормално. Последен ден от експедицията- всички еуфорично чакат да се приберат при семействата си и нетърпеливо се приготвят да се качат на самолета. В този момент вратите на базата се заключват и се включва сирената. Базата е в авариен режим. Явно някой от учените е намислил пъклен план за колегите си… Ще разберете ли кой е ученият и какво цели, преди да е станало прекалено късно?
 39. Пустинна магия/ Desert Magic във Варна е стая на Infinity Escape. Вие сте на сафари и Ви връхлита пустинна буря. Правите опит да се спасите, но пясъкът Ви поглъща. В този момент виждате ярка светлина…Бавно отваряте очи, усещайки аромат на жасмин и чувате тайнствен глас да Ви прошепва тихо: „ Аз съм духът от лампата. Спасих те, защото имам нужда от помощта ти. Разбойници откраднаха лампата от моя господар и сега съм техен заложник. Помогни ми да открием лампата някъде в тази стая. Това е единствената ни възможност да се спасим.“ Според мнението на отборите играта е малко хаотична и част от загадките могат да бъдат открити в интернет, но все пак ако искате да опитате нещо различно или пък обичате хаоса, то опитайте ескейп стаята Пустинна магия
 40. xCape Room: Безсмъртие е първата ескейп стая в Шумен. Отборyt Ви трябва да избяга от тематична стая, като по пътя си ще трябва да преодолява множество предизвикателства, логически задачи и ще разполага само с 60 минути, за да открие изхода. Според мнението на посетилите я отбори, ескейп играта е подходяща за начинаещи, но предлага загадки, които не можеш да срещнеш в другите стаи.
 41. The Bunker/ Бункерът в Пловдив е стая на Dharma Escape Room. Сетивата Ви ще бъдат пренесени в нови измерения. Бункерът е създаден от най-великите строителни и компютърни инжинери на века. Намерете истината и спасете света! За ескейп стаята, посетилите я групи казват, че има интересни технологични загадки, изчистена е от към декори и има ясни препратки към сериала Lost. Escape играта аята е подходяща за напреднали отбори.
 42. Гробницата на Граф Дракула във Варна е ескейп стая на ExitGames. Стаята е с впечатляващ декор, не присъстват катинари, а загадките не са трудни. Ще се озовете на екскурзия в замъка на Граф Дракула. Отделяте се от групата, унасяйки се в архитектурата за замъка. Виждате тайнствена врата, любопитството Ви надделява и влизате през нея. Тогава разбирате, че сте попаднали в тайна гробница. Вратата след Вас се захлопва громко. В гробницата виждате множество тайнствени часовници, започнали обратно броене. Странни звуци се носят изпод ковчега. Мисля, че имате не повече от час преди капакът му да се отвори…
 43. Похитени на Mystery Room в Русе, ще Ви постави в една страшна история, от която ще Ви настръхнат косите и ще Ви се подкосят краката. В тази ескейп стая могат да играят до 8 човека. Също така escape стаята ще Ви предложи математически загадки.                                                                                                                                                                                                          
 44. Бърлогата на кралицата на вампирите е дело на Burgas Escape. Настройте се, защото ще попаднете на ужасно място, от което ще Ви побият тръпки. Студено е, тъмно е… Носи се миризма на смърт. Настъпвате нещо лепкаво и когато погледнете, разбирате че това е кръв. Запазете спокойствие, има един начин да се измъкнете. Следвайте уликите, защото точно след час тук ще е пълно в кръвожадни вампири. Стаята се препоръчва за играчи с опит и е предназначена за лица над 14 години.
 45. Пиратско приключение на Logic Room, Варна. Вие сте пирати и сте се промъкнали на борда на кораба на Джак Спароу, за да опитате да задигнете на търсеното съкровище – Черната перла. Много смелчаги изчезнаха, опитвайки се да я откраднат от кораба. Побързайте, защото кораба ще отплава скоро. Имате само 1 час, за да се измъкнете от кораба с Черната перла. Трудността на ескейп стаята не е високи, съща така в нея се срещат загадки от интернет.
 46. Тайната на партито е още една ескейп стая на Burgas Escape. Real-lif escape game стаята е предназначена за отвори от 2 до 4 души, над 16 годишна възраст. Препоръчва се за отбори с опит в ескейп игрите. Отваряш очи – тъмница. Къде е светлината? Какво става? Вчера се случи трагедия – отвлякоха нашата Елена! Направил съм му няколко снимки в момента на отвличането, но не помня къде са! Бях ударен и изгубих съзнание, а когато се свестих не помнех нищо. Намирам се в пуст изоставен бар. Къде са хората? Как да се измъкна? Всички врати са затворени. Трябва да намерим снимките и да избягаме от това ужасно място. Времето тече…
 47. Умна и красива на Logiscape във Велико Търново. Ескейп стаята ще Ви предложи интересни загадки и много поводи за смях по време на играта и след това. Все пак недейте да очаквате много от тази стая, но пък и тук можете да усетите изживяването „Real-life escape game”.
 48. Писмо от изчезналия учен на Sintagra в София е ескейп стая, кояторазказва за младияучен Густав. Той работи за тайна организация и разработва технологии от бъдещето. Почти никой не го познава, никой не знае нищо за него. Обичайно Густав заминава по работа внезапно и задълго, и никой не знае къде е и какво прави. През 1995 година в Лондон, той среща млада девойка, с която се влюбват и прекарват незабравими моменти в пътешествия и експедиции. След време той отново изчезва неочаквано и двамата влюбени загубват връзка. В продължение на години тя очаква той да се появи или поне да разбере нещо за него. Един ден момичето получава писмо със следния текст: „Намери ме!“ с ключ и адрес в пощенския плик. Трябва да отидете на този адрес и да помогнете на момичетп да открие своя любим. Разполагате с 1 час, вслушайте се в напътствията на учения и помогнете на двамата влюбени да се открият! Тази ескейп стая е подходяща за начинаещи отбори.
 49. Space Ship на Doom, Варна, e ескейп стая, която ще Ви пренесе напред в бъдещето в нечак толкова далечната 2025 година. Вие сте на космическа експедиция и сте част от мисията „Mars One“ – проект за заселване на планетата Марс. Полетът цели да Ви превърне в колония и Марс да остане Вашият постоянен дом. Изведнъж с екипа Ви разбирате, че в кораба има чуждо присъствие. Системите започват да правят грешки и да се сриват. Имате по-малко от час, за да намерите изход от кораба и да бъдете спасени от подкреплението, изпратено за Вас. Загадките в ескейп стаята не представляват голяма трудност, и затова ескейп играта е подходяща за начинаещи отбори.
 50. Пръстенът на Нибелунгите на ExitGames, Варна. Ескейп стаята е с интересен сюжет, но недостатъчно логични и малко непоследователни загадки, които объркват. Историята на стаята разказва за починалият археолог Алфред Норели. Неговата смърт е внезапна и необяснима. Той е бил известен с познанията си за „магическия пръстен“. Според легенди пръстенът носи гибел на притежателите си, а Норели е прекарал години в изследвания, за да опровергае легендите. Разберете причината за неочакваната и мистериозна смърт на професора!
 51. Апокалипсис на Open The Door, Плевен, не е ескейп стая, подходяща за напреднали отбори. Ескейп играта има добра логика и сюжет, но не станята не е силно запомняща се.
 52. Бягство от затвора на ExitGames, Варна ще постави отбора ви в затворническа килия. В един момент белезниците ще започнат болезнено да се врязват в ръцете Ви. Вие сте в затворническа камера с бледа светлина. Намерете бягство от затвора, имате по-малко от 60 минути или ще гниете там до края на дните си! Декорът на ескейп стаята е автентичен и се залага на катинари и ключове. Ескейп играта е подходяща за начинаещи отбори.
 53. Пътят към маскения бал е ескейп стая в Плевен, дело на Open The Door. Стаята има интересни елементи според групите, но те не подхождат на историята на ескейп играта.                                                                                                                                 
 54. Escape Game Challenge ще Ви отведе в замъка Равадиново. Ескейп стаята е с красив интериор и е подходяща за неопитни отбори. Не препоръчваме силно стаята, заради някои от коментарите за нея. Но пък ако Вие имате друго мнение, моля да го споделите.
 55. Катакомбите на Burgas Escape е ескейп стая, което ще Ви отведе. в тъмни, непрогледни и студени катакомби. Разполагате с 1 час да се измъкнете, преди да измръзнете от студ. Загадките в тази ескейп стая за интересни, последователни и логически. А нивото на трудност е високо, така че играта ще бъде интересна, както за начинаещи, така и за напреднали отбори.
 56. Проклятието на лабиринта на ExitGames, Варна. Писък на прилеп пронизва нощта. Отгоре се стича кръв и почти не се показва светлина. Мистични същества витаят наоколо. Това фантазия ли е, или реалността? Ами ако тази врата изписана с незнайни символи не е единствена? Да се събудя ли, или да заспя? Ескейп стаята не е трудна за излизане, и има множество катинари и ключове. Замисълът и декорите са супер според отборите, но все пак имайте едно наум – оценките не са много добри. Ако има различно мнение, моля да го споделите, за да бъдем максимално обективни и да съберем най-точните и най-много мнения за ескейп стаите в България.
 57. Номерът е грешен на ExitGames, Варна. Вие сте в Лондон и се разхождате щастливи из забележителностите на града. Но настроението Ви се смрачава след като разбирате, че е имало грабеж наблизо, загубили сте картата си и за късмет батерията на телефона Ви е паднала. Насреща има телефонна кабина, може би парите ще Ви стигнат да се обадите в полицията, но усещате ли, че лошият Ви късмет днес не спира до тук..? Играта е предназначена само за 1 човек, което я прави различна от повечето ескейп стаи в България.
 58. Тайната на Ордена на Quest Games, София ще Ви пренесе в света на тамплиерите. Орденът на тамплиерите крие много неразгадани тайни и до днес. Откриването на тайното съкровище на Ордена вълнува много умове през вековете. Ще успеете ли да разнищите една от най-добре пазените тайни в света? Въпреки интересната история, не препоръчваме тази ескейп стая, тъй като коментарите са еднозначни и неположителни. Ако не сте съгласни с общото мнение, споделето го, за да направим тази класация най-изчерпателната за ескейп стаите в България.
 59. Островът на съкровищата на Burgas Escape. Вие сте пирати и сте попаднали на самотен остров със съкровища. Вече са изминали 10 дни, откакто са свършили запасите Ви с храна и вода. С последните си сили се отправяте в търсене на провизии, и изведнъж откривате дневника на капитан Салвер. В дневника се крият шифровани отговори, за това как да се измъкнете.
 60. Средновековната тъмница на Burgas Escape е стая, подходяща по-скоро за неопитни отбори. Попадате в средновековна тъмница. Очите Ви още не могат да привикнат към тъмнината. След малко започвате да проглеждате леко и виждате обесен човек в ъгъла. Не помните нищо. Дали не сте виновни? Може ли обесеният Ви предшественик да Ви помогне? Как да избягате от тази непрогледна тъмница? Разполагате с 1 час за да си отговорите на всичките въпроси, или ще останете тук завинаги! 20% от отборите успяват да излязат от тази ескейп стая.
 61. Dextrophobia – Банско е третата ескейп стая на Dextrophobia Rooms. Тъй като те са ветерани в стаите със загадки в България, смятаме, че може да им се доверите напълно. Тази ескейп стая е открита наскоро и работи само през зимния сезон, поради това е останала в последните позиции на рейтинг листата. Но ние сме сигурни, че ще се забавлявате истински в нея. Споделете впечатленията си под статията, за да повишите или понижите рейтинга на Dextrophobia-Банско!
 62. Escape Varna е стая без почти никаква информация. Знаем само, че един отбор е останал изключително неудовлетворен от загадките, декора и персонала на тази ескейп стая.
 63. Саркофаг не е точно ескейп стая, защото е предназначена за игра от един човек. Ще се окажете погребани живи. Задачата Ви е да излезете от ковчега. Запазете спокойствие, защото блъскането по саркофага няма да Ви помогне да излезете. Въздухът Ви свършва и разполагате само с 20 минути да намерите изход и да се спасите. За играта не се изисква предварителна резервация. Не фигурират мнения за стаята. Така че ако някой от Вас е посещавал ескейп стая Саркофаг в Бургас, моля да сподели мнение!
 64. Осем зони в Пловдив ще Ви пренесе в историята на една от най-големите трагедии в човешката история – Аварията в Чернобил. По времето на социализма информацията за аварията е била скрита за българските граждани. Това е довело до тежки последици за българското население – мутации в следствие на радиацията. Ще преживеете емоциите на хората, разбрали истината за случващото се и техният опит да се предпазят. Има две мнения за тази ескейп стая и те са противоположни.
 65. Комунизъм е последната ескейп стая, която ще обсъдим в тази статия. Намира се в Плевен. Макар последни в класацията, отборите посетили тази ескейп стая обещават, че ще се забавлявате искрено.. Интериорът на стаята е автентичен, загадките са логически, новаторски и последователни. Персоналът е внимателен и не избързва с даването на жокери.                                                                                                                                                                                                                               Пропуснахме ли да оценим някоя ескейп стая в България? Бяхме ли обективни в оценките или Вие сте на друго мнение? Моля споделяйте всичко, което знаете за ескейп игрите в България, за да направим тази класация полезна за всички, които се интересуват от „real-life escape game“ стаите в България!

 Класация ТОП 100 на най-добрите ескейп стаи в България от 1-ва до 36-та позиция, може да видите ТУК.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..