Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Етнографският музей в Балчик

Търсене в блога

Разположение на Етнографския музей в Балчик

Етнографския музей в Балчик се помещава в красива реставрирана възроженска къща от 60-те години на XIX в., разположена точно срещу сградата на Историческия музей. В миналото къщата е била собственост на местен търговец на жито и затова музеят и до днес пази в себе си уюта на селски и градски тип гостни стаи от края на ХІХ в.

С какво ще Ви запознае музеят?

Етнографският музей в Балчик ще Ви запознае отблизо с бита, традициите и култура на местното население. Двата етажа на етнографската къща-музей са изпълнени с автентични предмети, олицетворяващи поминъка на хората от Балчик – представени са традиционни занаяти, работните и празничните облекла на местното население, рибарски мрежи и други. Тук са изложени още оръдия на труда и прекрасни накити, съхранили местния бит и култура. В музея  можете да видите интересни предмети и тъкани за украса на дома, старинни уреди, използвани в занаятчийството и други.

Представяне на традицонни занаяти и носии

Вторият етаж на Етнографския музей е посветен на занаятчийството и традиционните български облекла.  Представени са характерните за местното население занаяти –дъроделство, бъчварство, медникарство, абаджийство, чепкане на вълна, плетене и други. Впечатляващи за чуждестранните туристи са и красивите традиционни български носии и характерните накити от Добруджа и Котел, които също могат да бъдат видени на втория етаж на музея.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..