Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Заливът Болата - Bella Vista

Търсене в блога
от Experience.bg | Публикувано в За територията, Туристически информационен център, Дестинацията Шабла-Каварна-Балчик, Каварна |
Все още няма коментари. | 10054 прегледа на този пост

Заливът Болтата - признат за един от най-красивите заливи в света

През 2013 г. заливът Болата край Каварна е приет в клуба на "Най-красивите заливи в света". В престижния клуб присъстват 28 страни по света, защитаващи славата на 38 очарователни залива по цялото земно кълбо. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пясъчен плаж, червени скали и тайнствени пещери

Болата е малкото неописуемо красиво заливче с пристанище и чист пясъчен плаж, разположени от северната страна на нос КалиакраБолата представлява лиман и тясна клисура, заобиколени от красиви червени скали с издълбани в тях пещери. В пещерите на Болата са открити останки от антично селище, което свидетелства за живот от 400 г. пр. Хр. , както и Малтийски кръст – свидетелство за търговията на Второто Българско царство с Венеция и Генуа.

Bella Vista от върхa на скалите

По стръмната пътечка на север можете да стигнете до върха на скалната стена, където се открива неописуемо красива гледка към цялата клисура. Това е единствената точка, от която можете да видите изцяло и нос Калиакра. Продължавайки на север, минавайки покрай високия отвесен бряг, ще стигнете до проучата местност Тауклиман, която пази в себе си изумителни природни дарове.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..