Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

За пътешествениците с деца

Търсене в блога

Без значение колко големи любители на пътешествията са, при поява на дете, някои хора напълно загърбват досегашните си активности. Продължава да им се пътува, но отежняването на ситуацията ги спира. Притесняват се дали детето няма да се разболее, дали ще съумеят да приготвят всичко необходимо като храна, дрехи, играчки и др., дали семейният автомобил ще побере целият антураж. Е, ако разпознавате себе си тук, тази статия е апел към Вас. Успокойте се, мобилизирайте се и просто се отдайте на подобно споделено изживяване.

Ето нашите съвети към Вас:

  1. Подберете внимателно желаното за място за почивка. Ако това е първото Ви пътуване, добре би било да изберете някоя по – близка дестинация. Не по – малко важно е да се съобразите и с климата. Не забравяйте, че вечерите край морето са хладни, дори и през лятото.
  2. Превозът трябва да е безопасен, особено ако сте с бебе. Едва ли детето ще Ви остави на мира, но вместо да му предоставите таблета или телефона си, много по – полезно ще е ако му говорите и пеете песни. Разказвайте му за историята на местата, през които минавате, за природата и за животните, които срещате по пътя. Изобщо не забравяйте да му обръщате персонално внимание. 
  3. Отидете на цивилизовано място. Да, къмпингуването е супер, но ако сте твърде далеч от населено място с малко дете, поемате голям риск. Обмислете тези неща предварително.
  4. Ако ще отсядате в хотел, вила и т.н., проверете имат ли допълнителни удобства за деца. Много от съвремените вили и къщи за гости имат столчета за хранене, детски кошчета, играчки, детски кътове и т.н. Защо пък да не се възползвате от тях? Освен това, проверете мястото дали разполага с пералня и сушилня. Това ще Ви спести доста излишен багаж. А защо да не се настаните и в къщата на някоя баба, която ще Ви прави палачинки за закуска.​
  5. Носете си неща от първа необходимост. Вие най – добре знаете какво Ви е нужно. Но не забравяйте хвърчило, усмивки и добро настроение​​

  

Препоръки

Тъй като сме на една ръка разстояние от лятото, нашият съвет за почивка е Северното ни Черноморие. Там е много по – спокойно, отколкото на Юг. Няма ги големите тълпи от хора, тинейджъри и пълни дискотеки, които не те оставят нощем да спиш. Напротив. Млади семейства с деца, улегнали, възрастни хора се наслаждават на уюта, който курортите на север предлагат. Балчик е страхотен пример за това. Неустоим със своят чар, предлагащ невероятни гледки и страхотни места в близост. При по продължителна разходка на открито е добре да носите приспособление – слинг или раница, вместо детето да бъде в количка. Така например, ако изкачате стълбите на Двореца в Балчик, ще бъдете много по – мобилни. А ако детето Ви е по – голямо, заредете се с търпение, бъдете гъвкави и не правете големи и точни планове. Всички знаем, колко динамично ежедневие имат децата. Също така колко бързо променят своите настроения. Докато се разхождате по плажа и ядете сладолед, е твърде възможно да поиска да кара ски например. Запазете самообладание. Отделете му време. Поиграйте в пясъка и направете замък или пък изучавайте дърветата в гората. Събирайте пеперуди, бройте гълъби, правете „жабки“ във водата.

Едно подобно приключение може да научи Вашето дете да цени природата, да уважава всяко живо същество, да му покаже, че мама и татко могат да са му също толкова добри приятели, колкото и децата от училище. Влиянието на пътуването върху Вас? Е, то може би било само едно – да Ви отвори очите. Да Ви покаже, че светът на децата е много по цветен от сивият свят на големите. Да Ви научи, че не винаги трябва да се бърза. Да покаже, че понякога там, където няма обхват (връзка), връзката със света и със себе си е много по – силна. Да излезете от нереалния свят (социалните мрежи) и да влезете в реалния. Всъщност май ползите за Вас станаха много повече. 

Е, надяваме се да изживеете неповторими, положителни моменти и да успеете да запалите приключенския дух у малкото човече! Започнете да планирате пътуването си още сега. 

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..