Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Тиймбилдинг като приключение

Търсене в блога

Тиймбилдингът е един нов и различен начин за сплотяване на клектива. Отборният дух, добрите взаимоотношения между колегите и приятелската обстановка не биха били възможни именно без забавления и прекарване на свободното време заедно. Друго важно предимство на тиймбилдинга е, че кара участниците в него да се отърсят от ежедневното напрежение и стреса и да се заредят с положителна енергия по лесен и приятен начин! Така хората се чувстват удовлетворени от изпитаните емоции и да виждат света по друг начин.

Интересен начин за сплотяване на служителите са приключенските тиймбилдинг програми, които са обвързани с малко по- голяма физическа активност. По такъв начин служителите се опознават много по- добре, научават се как да решават проблемите, които възникват помежду им, като през цялото време се забавляват играейки. Участниците в този тим билдинг биват поставени в най-различни ситуации, в които те са взаимно зависими и трябва да разчитат един на друг. Именно чрез тази взаимозависимост те изграждат отношения на доверие и ползотворна комуникация.

Днес, искаме да Ви запознем с няколко интересни приключенски тиймбилдинг програми, доказали своята ефективност:

-   Тиймбилдинг „Треска за злато” помага на хората, участващи в него да се докоснат до усещането за търсене на съкровища, да развиват скритите си умения за златотърсачество и най-вече да се забавляват в компанията на своите колеги.

- Тиймбилдинг „Смехът е здраве” е изпълнен с голяма доза смях и забавления. При него участниците са въвлечени в приключения, които карат екипите да се смеят почти непрекъснато, да се забавляват заедно и да усетят чувството да споделиш положителни емоции с колетите и отбора си;

- Тиймбилдинг „Водно приключение” – включва различни водни атракции и състезания във вода – състезания с каяк, возене на моторна лодка, каране на джет, теглене с воден ринг, парасейлинг или гмуркане. Такъв тийм билдинг приключения могат да се комбинират с друг вид приключенски задачи и състезания във вода или на плажа – водна топка, водна гимнастика, плажен волейбол или пък търсене на съкровище на плажа.

- Забавен начин служителите да се превъплатят в друга роля е предизвикателната тиймбилдинг програма „Дайте воля на актьора!”. Влизайки в различни роли от известни пиеси- като например Жулиета, Дон Жуан, Дон Кихот..., и слагайки маската, всъщност всеки от тях ще трябва да преодолее собствената си същност и да покаже актьорските си качества.

- Друг начин за разтоварване и сполотяване на колектива е тиймбилдинг програмата„Креативност” -  този вид тиймбилдинг дава възможност на участниците да използват цялото си въображение и креативност, за да изпълнят поставните  логочески  и творчески игри.

- Фирмено Спа парти - колкото и нестандартно да звучи, приключенски тиймбилдинг може да се организира и в подходящ Спа център, в който освен спа процедури можете да организирате и Спа състезания и приключенски Спа игри. Изисква се само повече креативност и съдействието на професионален Спа център.

- Други любопитни видове развлекателен тиймбилдинг програми, които могат да бъдат организирани са:  Снежен тиймбилдинг – с много сняг и забавления наоткрито, Езиков тиймбилдинг – да се научим да общуваме в интеркултурна среда; Олимпийски тиймбилдинг – организирайте Олимпиада само за Вашия екип; Рекламен тиймбилдинг; Фирмена пиеса, DANCE или танцувален тиймбилдинг, Казино парти, Караоке тиймбилдинг, Рококо-билдинг,

А каква точно програма да изберете зависи от целите на тиймбилдинга, които трябва да бъдат дефинирани още в самото начало:

Като награда: За постижения, стимулиране на служители, при тиймбилдинг програми за развитие на таланти. Коучинг със сертифицирани от ICF Bulgaria тренери.

Като превентивна мярка: При наличие на конфликти, високи нива на стрес

При промени: Нов мениджър, нови хора в екипа, сливане на екипи

При желание за анализ на екипа: Екипни роли, лидерство, групова динамика, проблеми

За ефективна работна среда: Комуникация, неформални взаимоотношения и между различни отдели в компанията, между интернационални екипи

За поддържане на корпоративни ценности в компанията: Мисия, визия, цели

С обучителна цел: Бизнес симулации с трейнинг елементи, както и интреактивни трейнинг програми с професионални тренери, коучинг.

Но каквото и да е целта на Вашия тиймбилдинг най-важното е по време на цялата програма да не допускате нивото на доброто настроение да спадне под 100 градуса по целзий.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..