Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Райски кътчета по северното черноморие, които си струва да посетим!

Търсене в блога

1. Балчик. Балчик е прекрасен крайбрежен малък град, разположен на северното черноморие. Всяка година го посещават десетки хиляди туристи заради кристално чистите води и равно дъно, подходящи за яхтинг и копабоплаване, архотектурните забележителности като:

- Балчишкият дворец,

- Художествената галерия,

- Дворцовият параклис "Света Богородица"и

- Ботаническата градина,

- Храмът „Свети Николай Чудотворец“

Посетителите идват за да видят и голф комплексите, прочути със своето изящество и лукс. Двата най-известни голф комплекса са: Лайтхаус Голф и Блексий Рама.

2. Златни пясъци е най-големият и оживен курорт на северното черноморие. Сред предлаганите от него атракции са: аква паркове, СПА комплекси, бизнес центрове, хотели, ресторанти и барове, детски кътове. Предлага прекрасни условия за сърф, водни ски, делтапланеризъм, ветроходство, яхтинг и шнорхелинг.

Интересно място за посещение от туристите е скалният манастир „Аладжа манастир“. Той е най-известният средновековен скален манастир по Българското черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век.

3. Албена. Албена е красив морски курорт, разположен в живописен и екологично чист залив на Черно море. Районът е известен със своите красиви и цветни градини, златист пясък и кристално чисто море.

Туристите трябва задължително да посетят лонгозната гора Балтата, в която се срещат различни защитени видове като: бряст, клен, бреза, топола, елша и красиви лияни по дърветата. По-голямата част от резервата с площ от 205,6 ха се намира в околностите на село Оброчище. Лонгозните гори се срещат рядко в света, но в българия може да се видят на няколко места - по устията на реките:

- Камчия,

- Велека,

- Ропотамо,

- Батова.

В Албена туристиет посещават и Конна база "Албена",  намираща се  точно на входа на курортния комплекс. Любителите на спорта и конете могат да се насладят на това прекрасно място. В базата всяка година се подготвят конете за участия е националните и международни турнири, в които се прескачат препядствия.

4. Русалка. Ваканционен комплекс Русалка е един от най-романтичните места за почивка и отдих по Българското черноморие. Разположен е сред живописна дъбова гора в приридния резерват „Таук лиман“, означаващ „Птичият залив“. Намира се на 90 км. Североизтично от Варна.

Изклщчително красиво насеченият скалист бряг, малките закътани пясъчни ивици, вековните дъбове и растителни видове привличат туристите от цял свят. Античните и средновековни крепости, скални гробници, печерипревръщат крайбрежието на „Русалка“ в архотектурен резерват.

5. Св. Св. Константин и Елена е разположен на 8 км. Северно от град Варна, сред забележително красива природна местност. Целият комплекс е покрит с с многогодишна широколистна гора, достигаща почти до брега. Плажната ивица е дълга повече от 3,5 км., като на нея пясакът е фин и златист, а брегът е чист и равен, с кристани води.

Плажовете, които са открити от май до октомври предлагат на туристите различни атракции и развлечения като водни ски, сърф, джетове, яхтинг, слънчеви бани и приятни разходки, изпълнени с незабравими емоции!

В комплекса посетителите имат възможността да използват редица съоръжения като тенис кортове, детски площадки, футболно игрище, открити и закрити минерални бесейни. Яхтеното пристанище е едно едно от най-модерните на Балканите и има капацитет от 40 яхти.

В курортния комплекс е добре развит балноеложки туризъм. Около Св. Св. Константин и Елена има 7 минерални извора с температура от 40 до 60 градуса. Минералната вода в Св. Св. Константин и Елена влияе благоприятно за здравето на хората, посещаващи местността. А в комбинация с климата въздействието й става още по-силно.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..