Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Слънцето - естествен източник на здраве и красота

Търсене в блога
от Experience.bg | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 4409 прегледа на този пост

Много често четем и слушаме за вредите от слънцето, но не трябва да забравяме, че то е естествен природен източник на здраве и красота. Затова тази статия е посветена на ефективната хелиотерапия и всичко, за което може да ни помогне слънцето.

За хелиотерапията като ефективно средство за подобряване на здравето

Хелиотерапията е ефективен метод за превенция на здравето и справяне с редица здравословни проблеми. В миналото лечението чрез хелиотерапия е било много често използван метод, за разлика от наши дни, когато непрекъснато се говори за вредите от излагането на слънце и как то трябва да се избягва. Всъщност обаче умереното излагане на слънце е много полезно за човешкия организъм, най-вече заради UV лъчите, благодарение на които нашият организъм си набавя ценните дози витамин D.

За многобройните ползи от слънчевите лъчи

Препоръчително е всеки ден да бъдем огрявани от слънчеви лъчи, защото под тяхно влияние се образува и синтезира витамин D, който е от голямо значение за отделянето на калций и фосфор.

Благодарение на калция и фосфора значително се подобрява здравословното състояние на мускулите, костите и най-вече нервната система на човека. Затова излагането на слънце е много подходящо за хора със ставни проблеми и заболявания на опорно-двигателния апарат. Научните изследвания доказват, че страните, в които годишно хората са изложени на по-малко слънчева светлина, броят на хората, страдащи от заболявания на костите е много по-висок.

Слънцето е много ефективно средство за справяне с болковия синдром и лесното преодляване на различен тип болки.

Слънчевите лъчи са много подходящи за подобряването на имунитета на човека, и най-вече на децата. Слънцето ни помага да изградим собствените си защитни сили срещу всички болестотворни микроорганизми по естествен начин.

Слънцето – естествен източник на щастие

Съвременната наука едноназначно е доказала полезните ефекти, които слънцето оказва върху нашето цялостно психо-емоционалното състояние. Слънчевите лъчи допринасят за стимулирането и отделянето на онези хормони, които са отговорни за настроението ни и емоционалното ни състояние. Ежедневното излагане на слънце е естествено средство за справяне с депресията и нервното напражение, затова през лятото хората се чувстват много по-щастливи и енергични.

Неслучайно в страните, в които слънчевите лъчи са по-слаби (Русия, Скандинавските страни и други), хората много по-често страдат от депресии и проблеми с психо-емоционалното си равновесие. В същото време в най-слънчевите части на света хората живеят много по-щастливо и безгрижно (Южна и Латинска Америка).

Затова нека съберем възможно най-много слънчеви лъчи

Имайки предвид всички полезни ефекти от слънчевите лъчи и съобразявайки се с най-подходящото време за излагане на слънце (между 8 и 10 и след 16 часа) нека да се опитаме да съберем, колкото се може повече слънчеви лъчи и сами да проверим ефектите. Нека да не подминаваме естествените природни източници на здраве и красота и да се опитаме да не пропускаме възможностите за разходка на слънце, на плажа или в планината, навсякъде и винаги, когато можем.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..