Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Защо да прекарваме повече време на плажа?

Търсене в блога
от Experience.bg | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 3117 прегледа на този пост

Полезен ли е пясъкът за нашето здраве?

Лечебните сили на пясъка и слънцето са известни още от древността. След тежък ден древните египтяни си приготвяли пясъчни вани, за да се отпуснат и релаксират. С напредъка на съвременната медицина лечебните свойства на пясъка днес вече са добре познати в борбта с редица заболявания. Днес пясъколечението или така наречената псамотерапия е най-разпространена в Италия и Франция. У нас също се предлага в някои спа-хотели и рехабилитационни центрове.

Какви са лечебните свойства на пясъка?

Пъсъкът съдържа много ценни минерали и химични елементи като силиций, калий, магнезий, манган и натрий. Освен това той приема и някои от лековитите вещества и свойства на морската вода. Най-добър ефект за нашия организъм пъсъкът има, когато той е добре нагрят и осъществява топлообмен с нашето тяло. Затова колкото по-горещ е пясъкът, толкова по-добре той се отразява на нашето здраве. При допир с тялото ни пясъкът разпределя равномерно топлината и прилепва плътно по тялото, като го загрява и отдава част от полезните си вещества. Така че, когато сте целите в пясък, резултат е най-добър.

За какво е най-полезен пясъкът?

Пясъкът има доказан положителен ефект при стрес и хронична умора, указва силно детоксикиращо и имунустимулиращо въздействие.

Пясъколечението подобрява обмяната на веществата, подхранва тъканите и стимулира работата на потните жлези, така че организмът да отдели по-лесно натрупаните токсини.

Лечението с пясък е много ефективно при травми, оттоци, ревматизъм, артроза, невралгия и други сериозни заболявания при деца и възрастни, за които обаче е задължително лечението да се провежда след консултация с лекар и при определени медицински условия.

Какъв трябва да е пясъкът, за да има най-благоприятен ефект?

Северният Черноморски бряг на България разполага с прекрасни пясъчни ивици, изключително подходящи за лечебни цели, заради големината на пясъчните частици и високото съдържание на силикати, порфирин, андезит и добити от морската вода елементи – водорасли и морски аерозол. Най-подходяща температура пясъкът по Северното ни Черноморие има през месеците юни, юли и август.

По кое време на деня е най-подходящо самолечението с пясък?

Най-подходящото време сами да си направите процедури с пясък е между 16:00 и 18:00 часа. Тогава въздухът не е толкова горещ, а пясъкът е все още топъл.Тогава можете спокойно да си полегнете за около 15-20 минути директно върху приятно нагретия пясък. След приятната процедура задължително трябва да се преместите на сянка и да полежите още 5-10 минути, докато тялото ви се върне към нормалния си жизнен ритъм. А накрая за максимален ефект можете да поплувате и релаксирате в не по-малко полезната за нашия организъм солена морска вода.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..