Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

С ухание на зима!

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 3375 прегледа на този пост

С ухание на зима!

Казват, че човек запомня и асоциира най-бързо чрез миризми.
На какво мирише зимата... Не говорим само за Коледа, Нова Година и останалите празници.. става въпрос за цялата зима.

 

Къщички в снега се гушат, а коминчетата пушат...

Разхождайки се по улиците, особено в малък град или селце, където малки къщички се трупат една до друга, няма как да пренебрегнем мириса на горящите дърва и въглища, прииждащ от коминчетата на тези прелестни домове. Ако дълго сме скитали по тесните улички, ни се приисква и на нас, да сме сгушени вкъщи и да ни мирише на топлинка.

Подправено с любов!

Зимата може да се асоциира и с аромата на канела, индийско орехче, ванилия, подправки, които добавяйки в своето топло мляко и кафе, моментално стават по-любими, по-желани, по-вкусни. Те могат да се прибавят и през другите сезони на годината, но определено вкусът им не е същият.

Зимна свежест

Сезонни плодове – тиквата и цитрусовите плодове определено притежават онзи неописуем аромат, който ни напомня на зима. Миризмата на печена тиква, в нощта предвещаваща Коледа е един от най-любимите аромати на малки и големи, а свежите корички от похапнатите сладко мандарини и портакали, ухаят толкова приятно, че няма как да не запомним този аромат.

Топлина в компания

А коя друга напитка освен червеното вино може да събуди във всеки онова неповторимо усещане за зима. Червеното вино сгрява тялото и душата по един неописуем начин и ни дарява топлина, контрастна на времето навън. Този еликсир обединява и сплотява, а с компания винаги е по-весело.

Всеки сезон притежава своеобразен чар, на който трябва да се наслаждаваме. Зимата е един от сезоните, които хората очакват най-малко, заради неприятните метеорологични условия и затрудненото движение по пътищата. Не трябва да оставяме тези обстоятелства да ни спират да се радваме на това прекрасно време от годината, това което трябва да направим е да използваме всеки малък трик, за да направим дните си по-спокойни, а домовете си по-топли и уютни, за да приветсваме положителното с отворени обятия.

А Вие кои аромати свързвате със зимата?

 

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..