Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

113 години във въздуха – историята на първия полет

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Исторически забележителности, Природни забележителности, Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 3753 прегледа на този пост

113 години във въздуха – историята на първия полет

 

 

 

 

  

  София – Лондон – 3 ч. и 30 мин.
  София – Берлин – 2 ч. и 15 мин.
  София – Рим – 2ч. и 00 мин.
  София – Париж – 2ч. и 10 мин.

Колко бързо, лесно и удобно е да летиш... Докато се усетиш и вече си в друга страна, сред друга култура, на непознато и ново място. Вярвам, че всички сме се замисляли – как ли са пътували хората навремето? Как са живели, когато са нямали възможност да пътешестват и да опознават? Трудно ни е да си представим какво би било, ако живеехме в онова време и нямахме възможностите, които днес ни се предоставят. Късметлии сме..

Карта на световните полетиКарта на световните полети

Ние от Experience Bulgaria решихме, че е важно да отдадем нужния почит на хората, благодарение на които днес ни да се дава възможност да пътуваме, опознаваме и изминаваме хиляди километри за броени часове. Именно на денят, в който преди 113 години се е издигнал първият моторен самолет.

Хората, стоящи зад дизайна и изработката на първия механизиран самолет са братята Райт – Орвил и Уилбър. Първия полет, който са осъществили с летателния апарат на 17.12.1903г. е останал в историята като датата, на която за пръв път на 20 крачки от земята се е издигнал механизиран самолет над площи в щата Северна Каролина. Този самолет е определян като „първата механизирана, по-тежка от въздуха машина, която достига контролиран, устойчив полет с пилот зад борда“ и е наричан „Флайър I” или „1903 Флайър”. Днес, можете да видите този самолет в Националният въздушен и космически музей във Вашингтон.

Чрез своето изобретение, братята са променили изцяло начина, по който се гледа на света. Дотогава хората са пътували само в две посоки – от изток на запад, от север на юг и обратно. Изобретението на Орвил и Уилбър е накарало хората да погледнат по друг начин на пътуването. Виждайки света отгоре, границите се размиват, държавите се сливат, разстоянието се смалява, а хоризонтите се разширяват.

Няма смисъл да изброяваме всички ползи, които това изобретение е донесло на света и на хората, включително и на всеки от нас, но е хубаво отвреме на време да благодарим за удобствата, които ни се предоставят и да знаем кои са хората, чийто труд стои зад тях.

Приятни емоции във въздуха! Небето е лимитът, или пък не smiley

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..