Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Нос Калиакра и резерват Калиакра

Търсене в блога

Величествените брегове на Калиакра

Със своите величествени брегове, издигащи се на над 70 метра височина, нос Калиакра прегражда пътя на връхлитащите морски вълни и бурни северни ветрове, укротява ги и превръща обширния залив на Каварна в тих и спокоен пристан. Великолепната красота на нос Калиакра е октрита още от тракийското племе тиризи, които са едни от най-древните обитатели на българската земя. След тях гърците, впечателни от завладяващата красота на бреговете, дават името на нос Калиакра, което в превод означа „красивият нос“.

Сурова и неповторима красота

Намиращ се в сеизмична зона полуостров Калиакра е подложен на постоянно отмиване от морските вълни, които с времето са издълбали красиви арки и пещери. Именно затова Калиакра излъчва една нетипична сурова красота, напомняща за силата на природата и значимостта на това кътче райска земя!

Природен и археологически резерват "Калиакра"

Природен и археологически резерват Калиакра се простира на обща площ от 687,50 ха диви степи и уникални крайбрежни скали. Местността Калиакра притежава изключително богат растителен и животински свят – над 400 вида растения и повече от 200 вида птици, преобладаващата част от които са рядко срещани и защитени видове.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..