Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Северното Черноморие през есента

Търсене в блога

Пъстра, топла и прекрасна есен по северното крайбрежие.

Есента е сезон, който настъпва, но не и на Северното Черноморие. Както казват хората, когато в месеца има буквата „р“, есента е настъпила. Не е съвсем така. Това е просто суеверие. На Северното Черноморие, нещата стоят по по-различен начин. Времето там е изключително благоприятно през този сезон. Слънцето се крие закачливо между памучните облаци, а появили се докосва всички с усмивка. Както знаем през есента е изключително приятно за разходка, защото температурите не са толкова високи. Ще можете да посетите всяко едно кътче, намиращо се около Северното ни Черноморие, за да си набавите дозата невероятни изживявания. Температурата на морската вода е страхотна за всички, които обичат водните приключения. Дори няма да искате да излезе от водата, щом се потопите в прегръдките й.

Всяка година е различна сама по себе си. Случвало се е дори, септември месец да е много по-топъл от предходните летни месеци. Разбира се, няма да отметнем факта, че вечерите през есента са по-хладни и изискват връхна дреха, за допълнителен комфорт. Листата се обагрят със златисти цветове и като килим покриват земята. Може би повечето хора, предпочитат именно този сезон, за да се възползват от своята отпуска и заслужено да се отдадат на една незабравима почивка. Както знаете в края на сезона цените по курортите спадат, а и ако сте късметлии и времето е с вас, ще си изкарате една евтина лятна почивка…но не точно през лятото.

Местенцата, които можете да посетите през Вашата почивка, ще ви впечатлят изключително много, защото те са красиви през лятото, но са още по феноменални през есента. Говорим за Ботаническата градина в Балчик, която е като емблема за този град със своята невероятна красота. Набора от кактуси, масивни дървета, прекрасни цветя – са едни от малкото неща, които бихте имали възможността да видите през този сезон. Нека да не забравяме и за Двореца на румънската кралица Мария, който ще Ви привлече, след обиколката Ви в Ботаническата градина.

Няма да забравим да споменем и величествения нос Калиакра, който е целогодишно отворен за своите посетители и ценители на изяществото. Тръгвате към него може би с яке под ръка, но с ентусиазъм за красиви снимки и приключения. Изключително много са местата, които можете да видите по Северното Черноморие – сезонът тук, не е от значение. Вземете картата под ръка и тръгнете да събирате спомени и красиви фотографии, разбира се.

Есента на Северното Черноморие се усеща, когато птиците политат на юг, а морските вълни с цялата си прелест се разбиват по буните. То подсказва, че лятото вече е свършило, а есента е настъпила. Както знаете, не всички есенни месеци са толкова благоприятни, колко на всички ни се иска. Студените и валежни дни, няма да пропуснат и Северното Черноморие.

Топлите и есенни цветове отлично се сливат с морето, допълват се. А, когато слънцето закачливо се прокрадва между облаците, внася допълнително топлота и слънчево настроение. Нека да не забравяме и положителните страни, които има през есента на Северното Черноморие, а една от тях е морският деликатес – рибата, която излиза именно през този сезон. Захлаждането на морската вода връща обратно рибите, а рибарите и всички, любители на риболова са изключително щастливи през този сезон от годината. Сафрид, калкан или карагьоз са малка част от рибите, които излизат през есента – вкусно разнообразие, така можем да го обобщим. Прясна и изключително вкусна. Когато седнете на крайбрежен ресторант и се чудите дали да си поръчате риба, защото се съмнявате дали тя ще е прясна…оставете съмненията настрана. Вероятността рибата да е уловена още през есента и да не е замразена е изключително висока. Затова смело…седнете и едновременно се любувайте на морските пейзажи и вкусната рибка.

Есента е сезонът на многообразията. Като започнем от променливите дни ту топли, ту студени и минем покрай есенните многообразни цветове, та чак до разнообразието от сезонни храни. Плодове и зеленчуци – предпочитани и дълго чакани през този сезон. Въпреки че, температурите рязко се понижават това не пречи да използвате останалите топли дни, за своята почивка край Северното Черноморие. Слънцето залязва по-рано, продължителността на деня намалява, но това не пречи да изживеете прекрасни моменти през есента и именно на Северното ни Черноморие.

Есента е предпочитан сезон от много хора и то на Северното ни Черноморие. Не е за пренебрегване, защото топлотата и пъстротата, която внася този сезон предразполага хората, за една тиха и спокойна почивка. Спокойствието по крайбрежието е неописуемо, само морските вълни шептят своята песен, а следа от шумните летни тълпи, няма.

И нека да завършим с една невероятна мисъл… :) 

 "Какво е есента, ако не най-красивата усмивка на годината." – Уилям Брайн 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:



Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..