Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Делфинариумът във Варна – морската атракция на Северното Черноморие

Търсене в блога

Приключение, което ще Ви омагьоса. 

Непременно се отдайте на емоциите и забавленията, благодарение на делфините 

Делфините се най-милите морски бозайници, обичани от всички. Игриви, закачливи и излъчващи доброта – точно като нас! Не си мислете, че децата са единствените, които се радват от срещата с тези приятели, напротив, възрастните също изпитват толкова радост, колкото и дечицата. Няма как делфините да не зарадват човек – било то дете или възрастен. Срещата с тези приятели е изключително вълнуваща, носеща незабравими емоции и спомени. Затова, минавате ли покрай красивият ни град Варна, задължително трябва да посетите Делфинариума, за да си донесете дозата щастливи и незабравими моменти с делфините.

Нека да Ви разкажем и малко история, за самия Делфинариум – от къде са дошли делфините и как е дошла идеята за такъв вид мероприятия. Като начало - самият Делфинариум е построен през 1984г. и оттогава непрестанно поддържа своите атракции и мероприятия. Тази впечатляваща сграда е построена за рекордно кратък период от време, цели 7 месеца, за да има възможността да бъде открита на 19 август 1984г. Нека да не забравяме да Ви споменем и факта, че Делфинариума е единственият, намиращ се на Балканския полуостров. Затова…трябва да се гордеем и да популяризираме тази невероятна атракция.

Първоначално сградата впечатлява посетителите, защото е във формата на куб (стъклен), като във вътрешната си част има три трибуни, разположени амфитеатрално с общ капацитет 1200 места. В центъра на сградата, около трибуните има голям басейн, където се намират и главните герои – делфините. Това е и сцената, където бозайниците изявяват своите артистични и впечатляващи умения. 

А, ето и как става поддържането на самият Делфинариум: В близост до големият басейн, който е главна сцена на делфините, се намира и такъв по-малък. Делфинариумът разполага със собствена помпена станция и тръбопровод, с помощта, на които се пълнят басейните. Водата, която достига до тях се изсмуква на 180-200 метра разстояние навътре в морето. Системата от дозатори и филтри, непрекъснато циркулира в басейните, като това автоматизирано дезинфекцира и поддържа водата. Това е методът за отглеждане на морски бозайници в изкуствена среда.

Опитните грижи на всички в Делфинариума във Варна от треньори до лекари и перфектните условия за живот водят до безпроблемното отглеждане на потомството на милите ни бозайници. Отглеждането на делфини в изкуствена среда се счита за рядкост, но във Варна това събитие не е рядкост. Напротив…това е повод за гордост и изключителна радост.

Когато делфините се появят на тяхната водна сцена, разгръщат целият си набор от артистични умения и забавления. Акробатиката и балансът са малка част от съчетанията, които впечатляват всички посетители. Танците, та дори и пеене по ноти, искрено забавляват зрителите – от малки, до големи. Не се замисляйте, а станете част от това магично шоу и отблизо се порадвайте на делфините и тяхното представление.

А, знаете ли, че имате възможността да зърнете морските бозайници, та дори и да поплувате с тях, но в открито море. Да… сред цялата красива и необятна шир на нашето Северно Черноморие, игривите приятели свободно ще поплуват и ще радват очите Ви. A, това именно може да се случи на известния ни нос Калиакра, който успешно привлича семейства делфини със своята красота. Разходка до нос Калиакра по вода…разбира се, че е възможно. Може да изживеете едно незабравимо приключение с една панорамна разходка до нос Калиакра, с начално точка пристанище Балчик. А, по пътя, просто не можете да си представите какви магнетични пейзажи ще бъдат като фон на Вашето морско изживяване. И най-накрая, стигате до кулминацията. Прекрасни гледки, фантастични скални образувания и семейства делфини, които скачат  и същевременно  си играят с Вас. Сякаш морето е тяхната сцена, точно като Делфинариума във Варна. Изтъкват своите номера и най-вече своята свободолюбивост. Снимките тук са безплатни, а изживяването, просто незаменимо.

Е, вече убедихте ли се, че делфините са голяма атракция по Северното ни Черноморие, било то в Делфинариума във Варна или пък в открито море. Където и да са, тези морски бозайници излъчват доброта и позитивизъм. А, съчетанието, именно с подобно водно приключение със сигурност ще Ви остави незабравими спомени занапред.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..