Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Северното Черноморие през сезоните: ЛЯТО

Търсене в блога

Ако свързвате лятото с морето и морето с лятото, значи нищо не сте сбъркали! Най-прекрасното време да сте на плажа е през лятото и най-прекрасното място, където да сте през лятото, е на плажа. Водата в морето е топла, пясъкът пари, слънцето грее, небето е синьо, а настроението - чудесно. Това е сезонът на плажния волейбол, гмуркането, фризбито и плуването, на студените коктейли, динята и таратора.

Ако случите топла година, можете да се опънете на плажа още през май и макар тогава водата да е доста студена за къпане, смелчаците, склонни към моржуване, може да се топнат в нея. През юни вече температурата се вдига достатъчно, за да може човек спокойно да поплува и полудува в морето. Към края на месеца, когато температурите на въздуха са високи и слънцето прижуря, морската вода приятно ще ви разхлади. Дойдат ли горещините на месец юли и жегите с по над 30 градуса температура, водата стига 27, понякога и 28 градуса и тогава все едно вземате леко топла вана, когато се къпете в морето. Често пъти по това време започва да цъфти планктона, което придава на водата мътност и червеникав, жълт или зелен цвят.

Макар лятото да не е най-подходящият сезон за морски риболов, може да имате късмет и да хванете някой малък кефал с въдица от брега или сафрид от лодка по-навътре. Ако сте късметлии, може да видите делфини да играят и скачат над водата, преследвайки някой пасаж риба. Често пъти се случва някой заблуден делфин да влезе в по-затворените заливи, образувани между брега и буните на север от Варна и тогава може да му се полюбувате отблизо. А ако вие нямате късмет в риболова, може да посетите рибарските лодки рано сутрин, когато се прибират от таляните, и да си купите от тях съвсем прясна риба. Пред Морската гара в Балчик е едно от местата, където може да ги намерите.

Ако пътувате на север от Балчик, на път за нос Калиакра, не пропускайте да си купите от дините и пъпешите, които хората от селото продават на самата улица в Българево. Добруджа е известна с медените си пъпеши и сочни дини, които растат по бостаните. В Шабла пък може да си вземете от прочутия шабленски пипер – месести, сладки и твърди чушки, които ви се иска да захапете още на място, гарнирани с бучка домашно сирене. Като прибавите и някой селски домат, който още ухае на градина, ще получите най-вкусният обяд за летните жеги.

От средата на юли до средата на август е разгарът на летния сезон по северното Черноморие. Тогава навсякъде е пълно с туристи, ресторантите и дискотеките работят на пълни обороти, плажните и курортни атракции са безброй. Времето е постоянно слънчево и топло, бризът разхлажда горещината. След средата на август често се случва да вали няколко дни и тогава температурите може да паднат с 10 градуса за ден. Но това не слага край на плажния сезон, а само ви дава възможност да потърсите други занимания, като например обикаляне на местните исторически музеи, посещаване на изложби и прочее културни дейности. С настъпването на 15 септември, летният сезон е към своя край.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..