Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

16 невероятни приключения в цял свят

Търсене в блога

Подбрали сме за вас едни от най – вълнуващите приключения, които може да преживеете по света.

1. Да посетиш Антарктида

Тази ледена пустиня няма часова зона. В някои части на Антарктида не е валяло дъжд или сняг в последните 2 милиона години. Има стотици любопитни факти, които ще Ви заинтригуват. Тук обаче ще се спрем на една дейност, която със сигурност ще Вви смрази. Каякинг в Антарктида. Как Ви звучи да гребеш през замръзнали води, докато наоколо плуват леопардови тюлени и китове. Е, ако звучи твърде екстремно, подобно преживяване можете да преживеете и у нас.

2. Сафари в Африка

Вдигни си адреналина като видиш отблизо лъвове, хиени, слонове, жирафи и зебри.

3. Надпревара с бикове

Естествено, че Испания е мястото за това. Но не сме сигурни дали биковете са единственото, което трябва да Ви тревожи. Около 2 000 000 души посещават събитието ежегодно. А линейки хвърчат постоянно, за да насмогнат на потърпевшите от коридата.

4. Плуване с акули

 Обикновено това се случва, като Вие всъщност се гмуркате в специално предназначена за целта клетка. Може да Ви звучи твърде плашещо, но това е невероятно изживяване. Акулите първоначално са заинтригувани от Вас, но бързо след това се отдалечават в търсене на по – интересна закуска. 

5. Плуване с делфини

Това със сигурност е доста по – приятно и лесно изпълнимо. Делфинариумът във Варна предоставя тази услуга. Освен да се гмуркате с тях, може да се порадвате на неповторимо шоу.

6. Полет с балон

Едно от най – красивите и близки места за това е Кападокия, но такива се извършват навсякъде по света. Има ги дори и в Кения. Прекрасен начин да се полюбувате на природата отвисоко.

7. Посетете Мачу Пикчу.

Дворците, храмовете и домовете са на 2 430м надморска височина, но имате избор. До тях може да стигнете както изкачайки стандартния маршрут, така и чрез изградените съоръжения за целта.

8. Идете на Великденските острови.

Едно от най – големите чудеса си остават Моаите – каменни статуи от пресована вулканична пепел. Според поверията на местните жители в тях е заключена свръхестествена сила. Те са и част от списъка на  световното наследство на ЮНЕСКО. 

9. Северното сияние.

Норвегия, Швеция и Русия са най – добрите места, на които може да се полюбуате на това явление. В Исландия също може да станете свидетели на светлинното шоу Aurora Borealis, а и не само, което ни води към следващата точка.

10. Исландия

Не са много местата, които са останали неизследвани на нашата планета, но Исландия е една от последните девствени дестинации. Там пейзажите са не само величествени, но и изпълнени с магия. Земя на огън и лед, предлагаща спиращи дъха гледки, активни вулкани, ледници и къщи на приказни елфи, покрити със зелена трева. 

11. „Ако живееш в Рим, живей като римляните.“ – Латинска пословица

Обиколете Рим. Насладете се на културата, храната и атмосферата, както го правят и местните. 

12. Направете си околосветско пътешествие с круизен кораб

Естествено, изисква много средства и време, но е преживяване, което ще помните доживот. Ако няма шанс това да се случи, то поне се качете на круиз по Дунав. Отнема около седмица – две, а местата, които ще видите също са чудесни.

13. Идете на карнавал.

Който и вариант да предпочетете – този във Венеция или в Рио де Жанейро, ще бъдете свидетели на едно магично шоу. Заряд, емоции и много танци. Какво друго му трябва на човек.

14. Сверете си часовника по швейцарски.

Насладете се на красотата на Швейцарските Алпи. Опитайте тяхното сирене. Проверете дали наистина мармотите увиват шоколада в станиол.

15. Гмуркане в Големия бариерен риф.

Австралия. Направете го скоро, тъй като глобалното затопляне и човешката дейност влияят пагубно върху живите организми в него. Половината от коралите вече са загинали. Може би е твърде далеч? Тогава опитайте гмуркане в наши води. 

16. Изпробвайте нещо екстремно.

Парасейлг, Sky diving, Кайт сърф, Скок с парашут или Speed boat прилючение. Повишете си адреналина. Животът е твърде кратък. Не отлагайте нищо за друг път. Намерете това, което Ви прави щастливи и действайте. Подарете си невероятно изживяване. Дори една кратка планинска разходка през уикенда е добро начало. Дерзайте!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..