Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

7 мистични места в България

Търсене в блога

За дестинациите, които ще видите в днешната статия, се говори, че са силно енергийни и носят мистични сили. Хората разказват, че по тези земи компасите се побъркват, а часовниците спират. Дали е така, е спорно, както всяко свръхестествено нещо. Оставаме на Вас да проверите сами, носят ли тези места мистична енергия.

  1. Белинташ – източната част на Родопите крие грижливо пазена тайна – „Скалата на познанието“ или по-позната за българите местност Белинташ. Това е местност в която се преплитат тайнствени природни енергии и явления. На това място магнетичните сили побъркват стрелките на компасите. През зимата, когато всичко е покрито с дебела бяла покривка, само тук снегът се топи мигновено, сякаш земята под него пари. Всеки, посетил това тайнствено място, споделя странни преживявания и усещания от там. А легендите за Белинташ са толкова необикновени, че чак невероятни…

  1. Бегликташ – Недалеч от Приморско, в прохладните гори на Странджа, се крие едно завещано от траките светилище- Бегликташ. Огромните скални късове, оформени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност. Археолозите са сигурни, че това не е природен феномен. Тук текат като реки енергийни потоци и мощни космически сили, които се кръстосват в „Спалнята на боговете“. Екип от радиостезисти разказват как направили експеримент точно в деня на есенното равноденствие и открили нещо смайващо – измерващите им уреди полудели. Според тях светилището е един от комуникационните центрове с Космоса. Хората казват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска, а гарантират, че желанията се сбъдват.

  1. Кован Кая – Още едно тракийско светилище и поредната една неразгадана тайна по българските земи. Кован Кая или в превод „Скалата- кошер“, се нарича така, защото в масива се забелязват десетки кухини. Мистерията тук се върти около това, че през годините са правени различни геофизични анализи, които показват, че около родопските скални светилища на траките има множество енергийни полета. И днес, хора, които са по-чувствителни към енергията от Космоса, твърдят, че са откривали духовното си равновесие там.

  1. Татул- Тракийското светилище на Орфей край село Татул също пази мистични енергии от миналото. Светилището е впечатляващ мегалитен паметник и представлява изсечена в скалата пресечена пирамида. Вътре са открити много останки, включително част от златна маска, два саркофага, 3- метров кладенец и легло за главния олтар. Това е най-старото откривано до момента светилище на Орфей.

  1. Перперикон – Това светилище е разположено в Източните Родопи и се извисява на скален връх на 470м височина.  Запътвайки се към скалния град, стъпало по стъпало, посетителите навлизат в един мистичен свят, докосвайки се до древни цивилизации, оставили следите си по хълмистите склонове. Енергията на това място е трудно да се опише с думи. Перперикон е символ на духовност, култура, антична история и много мистики.  

  1. Златолист- Село Златолист е още едно място, свързано с пророчицата Преподобна Стойна. Там ще откриете църквата Свети Георги, където е живяла и се е молела Стойна. Легендата разказва, че един човек заварил жената да се моли в храма, но когато се загледал, видял, че тя не е стъпила на земята, а сякаш се носела на метър над земята. Възрастните хора от Златовръх, твърдят че пророчицата многократно напускала тялото си и била мъртва в продължение на дни, а после изведнъж ставала и започвала да разказва чудати истории. Хората разказват, че ако се взирате по-дълго в иконата на Исус Христос над олтара, ще видите как примигва със клепачи.

  1. Рупите – Баба Ванга е твърдяла, че Рупите са място пазят могъща сила и енергия. Не случайно тя е избрала именно това място, за да приема хилядите посетители, на които е помагала. Къщата, в която пророчицата е приемала посетителите си, е отворена за посещение от 2014г. и е запазена в автентичния си вид.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..