Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

5-те СПА процедури, които трябва да опитате

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Дестинацията Шабла-Каварна-Балчик, Lifestyle, Хотели и места за настаняване в региона Шабла-Каварна-Балчик |
Все още няма коментари. | 13226 прегледа на този пост

5-те СПА процедури, които трябва да опитате

Напоследък СПА е една от най-широко разпространените форми на релаксация и рекреация, не само в България, но и в света. Понятието се вписва идеално сред напрегнатия начин на живот, който хората водят, за да им даде възможност за малко почивка, възстановяване и намаляване на стреса като създава предпостава за изграждане на здрав дух и тяло. Смята се, че понятието СПА произлиза от латинското Salus Per Aquam, което преведено на български означава здраве чрез вода. От друга страна, не е нужно СПА процедурите да бъдат обвързани само и единствено с водата. В СПА центровете се използват още лековити кал, луга и вулканични камъни, а релаксиращите процедури включват употребата на мед, шоколад и вино... мм. В крайна сметка целта оправдава средствата!

Да се върнем на въпроса. Ето кои са петте СПА процедури, които трябва да опитате:

Турска баня (Хамам)  - Приемайки традицията на къпането след завоюването на Византия, турците добавят към него своите особености. Една от тези особености е масаж на голям нагрят камък - целта е топлината да достигне до костите като по този начин отпуска тялото, а също така помога при ставни болки. Хамамът може да се посещава както от деца, така и от хора в недобро здраве, защото не създадава излишен стрес за организма. Процедурата завършва с тонизиращ масаж, докато Ви обтриват с мнооого пяна, а след това Ви предстои контрастен душ. Хамамът е истинска наслада за сетивата, на която трябва да се отдадете.

Терапия с водорасли-  Преди започване на терапията е необходимо да се направи гореща вана със соли и пилинг, за да почисти порите на кожата от мъртвите клетки. По този начин, изключително многото, съдържащите се във водораслите полезни микро и макро елементи ще могат да се пренасочат към Вашата кожа, която след процедурата, ще придобие сияен вид. Ще се изумите каква промяна може да Ви донесе обвиването с морски водорасли като освен сияйна кожа, ще получите и цялостно прочистване на организма, подобряване на кръвообръщението и лимфната циркулация. Терапията с водорасли е и един от най-ефикасните методи за борба с упорития целулит.

Шоколадова терапия – Тази вкусна процедура ще Ви накара да се отпуснете и забравите стреса и напрежението. Както всички знаем, шоколадът и неговите производни повишават нивата на серотонин /хормонът на щастието/ в кръвта. Чрез приема на шоколад, вътрешен или външен, ние се чувстваме по безгрижни, позитивни и радостни; усещаме се в хармония с тялото си и достигаме вътрешен комфорт и лекота. Ползите отвън са също толкова много, колкото и отвътре – шоколадът придава блясък, омекотява, овлажнява и заглажда Вашата кожа като я насища с много на брой минерални вещества.

Масаж с вулканични камъни – За масажа се използват вулканични камъни, нагрети до 50 оС, които се поставят върху енергийните точки на тялото, като преди това обаче, трябва да Ви бъде направен лек терапевтичен масаж с ароматни масла, който да отвори енергетичните центрове в тялото, иначе наричани чакри. Преди процедурата, камъните престояват една нощ в морска вода, като по този начин се изчистват от отрицателна енергия и един ден на слънце – за да се заредят с положителна. Масажът с вулканични камъни поражда енергия още по време на самото му прилагане. Когато камъните изстинат, те се заменят с топли. Интересно е, че камъните изстиват най-бързо на местата, където има болка. Този масаж подобрява кръвообръщението и лимфния поток,регулира кръвното налягане и облекчава притока на кислород към клетките.

Перлена вана – представлява вана, в която се извършва подводен микромасаж на тялото от въздушни мехурчета – перли. Освен моментите на наслада, която тази процедура Ви дарява, тя изключително бързо и цялостно възстановява жизнените сили. Във ваната се добадят продукти като морска сол или морски водорасли, ароматни есенции, билкови ексракти и други, като по този начин самата процедура поражда релаксиращ или ободряващ ефект. Перлената вана успокоява нервната система, премахва напрежението и умората в тялото.

Това бяха петте СПА процедури, които трябва да опитате. В самата концепция на СПА са заложени думите релакс, премахване на стреса и напрежението и възстановяване на тялото и духа, които положителни ефекти са задължително заложени във всяка една СПА процедура. Несъмнено, СПА процедурите, които трябва да опитате, не са само пет. Те са що-годе всички съществуващи, но ние ще се ограничим дотук, за да Ви оставим време да посетите СПА центъра и да изпитате всички тези удоволствие на практика.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..