Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Празник на пъпеша в село Българево

Търсене в блога

Днес, 16.08.2015 г. се проведе един от най-вкусните празници, чествани по българското Черноморие. Каварненското село Българево беше домакин на превърналия се вече в традиция ежегоден Празник на пъпеша. Празникът беше отбелязан с много музика, танци и страхотни кулинарни произведения на изкуството от пъпеши. 


Гостите на събитието имаха възможност да опитат едни от най-вкусните пъпеши в България, поднесени под формата на интересни украси, десерти и ястия. Площадът на живописното село Българево беше артистично украсен с уникални кулинарни изкушения от пъпеш, картини на млада художничка, както и ръчно изработени картички от младите таланти на Българево


По време на празника на пъпеша беше проведено традиционното състезание за най-голям и най-сладък пъпеш, както и ежегодният конкурс „Мисис и Мистър Пъпеш“. Както всяка година, и тази година Празникът на пъпеша се посрещна с много музика, танци и прекрасно настроение. Богатството на българското народно творчество беше представено от група за автентичен фолклор и народни песни  „Перуника“, с. Българево и фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”.


Гости на тържеството бяха кметът на община Каварна Цонко Цонев, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова и много туристи и посетители на Каварна и региона. 
Ако тази година сте пропуснали да опитате пъпешите, предлагани по време на традиционния празник, то догодина непременно наминете през Българево, за да опитате сладките пъпешови изкушения, отгледани и приготвени с много любов от гостоприемните домакини от Българево

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..