Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Къде да акостирате по българското крайбрежие – част ІІ Южно Черноморие

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Исторически забележителности, Културно наследство, Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 8707 прегледа на този пост

Продължаваме да ви представяме списък с всички марини, стоянки и пристанища, в които можете да вържете яхтата си – планирано или спонтанно, просто преминавайки. В първата част изброихме тези на север от нос Емине, а в тази част ще представим тези, които се намират на юг от него.

11. Марина Диневи – частно яхтено пристанище, което се намира в Свети Влас. Пригодено е за около 300 съда и предлага разнообразни услуги за посетителите. Условията са подходящи и за домуване, и за временен престой.

12. Пристанище към Национална ветроходна база - Несебър – намира се в новия град, южно от провлака, осигурява домуване и акостиране на около 40 яхти.

13. Марина Несебър – луксозно яхтено пристанище с обслужване и разнообразни услуги, които може да ползвате, докато сте там, вкл. и плаващ бар.

14. Северно пристанище Несебър – макар и да се ползва предимно от рибари, там също може да акостирате с яхтата си, ако се наложи.

15. Пристанище Поморие – защитено е при повечето случаи на силен вятър, освен от югозапад. Освен за стоянка на яхти се използва и за малки корабчета, а в миналото и за комети.

16. Яхтклуб Порт Бургас – и то, както варненската марина се намира в рамките на търговското пристанище. Разполага с различни екстри, вкл.предоставя ремонтни дейности и гранична контрола.

17. Яхт клуб „Нефтохим“ – както показва името – то принадлежи на нефтохимическия комбинат и в него също може да се извършва ремонт, разполага и с кран.

18. Пристанище Созопол – старият град има две марини - Яхтено пристанище „Марина Созопол" и Яхтено пристанище „Марина Порт Созопол", напълно оборудвани и предлагащи повечето необходими услуги, вкл. има и яхтен магазин. Подходящи са и за целогодишно ползване.

19. Пристанище Дюни – поема до 37 съда, като е подходящо и за целогодишно домуване, и за краткотрайно акостиране. Предстои да бъде довършено. От него се извършва и наемане на яхти.

20. Комплекс Перла – на практика в момента кеят при бившата резиденция не е подходящ за яхти, защото мястото е много плитко. Има възможност за връзване на съдове с по-малко газене.  Стоянката е подходяща за временно швартоване.

21. Пристан Приморско – кеят му не е голям и не позволява едновременно връзване на много съдове, но все пак има възможност за приставане на яхти. Иначе се ползва предимно от рибарски лодки.

22. Пристанище Китен – макар и да е голямо и добре оборудвано, разполагащо и с големи хангари, пристанището в Китен все още не притежава регистрация. Към него има и хотел, както и възможност за бункероване с гориво.

23. Пристанище Царево – потенциалът на това пристанище е много голям, тъй като е най-южната марина, в която може да се уреждат граничните формалности на съдовете влизащи или напускащи акваторията на България. Минус е, че не предлага зареждане с гориво.

24. Котвена стоянка Ахтопол – най-южното място с възможност за заставене на кей (в случая мост), като заливът на Ахтопол предлага и добри условия за заставане на котва.

Надяваме се да сме били полезни в планирането на маршрута на вашата яхта, независимо дали сте я наели или е ваша собствена. Множеството яхтени стоянки, разпръснати по цялото крайбрежие предоставят добри условия за извършване на цялостна обиколка по море на българския черноморски бряг.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..