Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

10 съвета за една незабравима приключенска ваканция

Търсене в блога
от Experience.bg | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 3570 прегледа на този пост

Как да почиваме най-пълноценно - 10 изпитани препоръки за незабравима ваканция

1.Изживейте Вашата незабравима почивка много преди тя да е започнала – изследвайте избраната от Вас дестинация с помощта на снимки, видео-клипове и пътеписи, разходете се в избраните от Вас с помощта на Google maps и други налични приложения.

2.Запознайте се с нови хора, опознайте нови култури – може би най-красивата и запомняща се част от всяко едно пътуване и почивка е опознаването на местните хора и култура. Доверете им се, опознайте ги и научете нови и любипитни неща за техния начин на живот от първа ръка.

3.Местната кухня – задължително опитайте типичната местна кухня за региона, в който сте избрали да почивате. Насладете се на новите и различни за вас вкусове и специалитети и се отдайте на пълна кулинарна изненада и наслада! Диетитете и хранителните режими задължително трябва да останат в родния ви дом – сега не е време за диети, а за кулинарни изживявания!

4.Напуснете смело зоната на комфорта –забравете за навиците си и обичайния начин на прекарване на деня и  поемете към вашата откривателска почивка. Предприемете нещо различно, изберете необикновена почивка, различна от обичайните за вас - откривайте, наслаждвайте се и събирайте впечатления и преживявания!

5.Забравете за работата – Опитайте се да забравите изцяло за работата и работните ангажименти и задачи. Така или иначе след почивката, ще можете да им се посвети отново и отнови. Това означава обаче да изключите звука на телефона и да не отговаряте на никакви имейли. Ползвайте интернет само за забавление и търсене на нови възможности за следващо и следващо приключение!

6.Бъдете спонтанни – Откажете се от детайлния план за Вашата почивка и предприемете бързо нещо спонтанно. Изберете подарък за себе или близък човек, опитайте някакъв екстремен спорт или просто потанцувайте на плажа. Задълженията и стриктните планове и срокове, така или иначе ще ви чакат, след края на почивката. Затова сега никакви задължения и планове, а само спонтанни решения и забавления!

7.Направете нещо щуро и екстремно – по време на всяка една Ваша почивка трябва да сбъденте поне една своя мечта за преживяване или да преборите поне един свой страх. Направете го сега по време на почивката, защотто точно сега сте готови и насторени за нови и екстремни неща! Това ще Ви зареди с нова енергия и ше Ви вдъхне увереност, че можете да се справите с всичко!

8.Отделете време за себе си – Задължително си отделете време, в което да не правите нищо.  Съзерцавайте природата, морето, плажа, слушайте естествените природни звуци и се опитайте да не мислите за нищо. Или пък прочетете някоя разтоварваща книжка. Доказано е, че пасивната почвка и съзерцанието, без хаотични мисли в главата, водят до здраве, благоденствие и дълголетие.

9.Запазете най-хубавите си спомени от почивката – Овековечете Вашите изживявания със снимки, споделяйте ги в социалните мрежи и разказвайте за преживяванията си на своите близки и приятели. Така ще направите всички онези, които са далеч от Вас по време на почивката, активни участници във Вашите приключения.

10.Усмихвайте се – Усмихвайте се от рано сутрин до късно вечер –посрещнете с усмивка слънцето, хората, които срещата, природата, всичко и всеки, който срещнете по пътя на Вашата незабравима лятна почивка!

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..