Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Туристически маршрут – Русалка – Тузлата – комплекс Лайтхаус Голф

Търсене в блога
от Experience.bg | Публикувано в За територията, Туристически информационен център, Дестинацията Шабла-Каварна-Балчик |
Все още няма коментари. | 8739 прегледа на този пост

Русалка

Закътания морски курорт Русалка на Северното ни Черноморие е разположен в уникалния природен резерват “Тауклиман”. Намира се на 18 км от град Каварна, като след Каварна се тръгва за нос Калиакра, но в село Българево се отбива на север към селцето Свети Никола, в което се отклонявате на 2 км източно за Русалка. Русалка привлича туристите с кристално чистата морска вода, свежият въздух, малките усамотени плажчета, красивите скали и уютните къщички и хотелчета.

В Русалка всеки ще намери развлечения по свой вкус – в курорта има алеи за велосипеди, тенискортове, зали за фитнес, игрища за мини голф и волейбол, яхт клуб с ветроходни яхти и каяци под наем, център за подводно гмуркане, водни пързалки. Тук може да се отдадете на различни спортни забавления като: водните ски, сърф, скутери, джетове, риболов, разходка с лодка или яхта, стрелба с лък, конна езда, подводно спускане до потънали кораби и подводни пещери, и много други.

Природен резерват „Тауклиман”

Природният резерват Тауклиман, известен още като Птичият залив, се намира на 15 км източно от град Каварна и на 60 км от град Варна. Тази местност е известна с великолепните си малки плажове, с топлата си минерална вода и многото малки скалисти островчета. Тук се намира вилното селище Русалка. Тауклиман е привлякъл погледа на хората много отдавна. Според проучванията на археолозите високите скални пещери са били използвани за живеене, а по- късно вероятно като светилище от траките, гърците, римляните и славяните. В югозападната част на Тауклиман се намира соленото езеро Тузлата. Неговото дъно е покрито със сероводородна кал, която е много полезна за здравето. Местността е истински птичи рай, защото между тръстики и папур птиците намират спокойствие и храна. В залива спират за почивка хиляди прелетни гъски, дъждосвирци, брегобегачки и др. Тауклиман е обграден от плато, издигащо се 70 м над морето. Между терасите на склоновете са разпръснати малки пещери, които са убежище на редки видове птици и влечуги, включени в Червената книга на България.

Голф  

Ваканционни вили и апартаменти в комплекс Лайтхаус Голф & СПА, България

Част от комплекса са кокетно разпръснатите по голф игрището апартаменти и вили. Вилите и апартаментите се предлагат с една, две, три или четири спални. Можете да избирате между вили с морски изглед, с изглед към гората или езерата, с или без самостоятелен басейн.

Апартаментите и вилите се намират на около 300-400 м от хотела и са самостоятелни помещения с напълно оборудвана кухня. Предлагат се както за по-кратки периоди така и за наем от 1 или повече месеца.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..