Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Резерват Балтата край Албена

Търсене в блога

​Резерват Балтата край Албена - да се потопиш в приказките на природата

Ако искате да се пренесете в света на приказките и да усетите хармонията на природата, далеч от динамичния и забързан съвременен свят, елате в Балтата край Албена!

Единствената по рода си логнозна гора в Европа

Разположен около устието на река Батова, резерват Балтата посреща гостите си с великолепна логнозна гора, която е единствена по рода си в цяла Европа. Прекрасните дървета и множеството храсти, които едва ли можете да видите на друго място, събрани всички заедно, привличат едновременно с божествената си хармония и неповторимата си пъстрота. Сред най-високите представилите на гората са остролистния ясен и полския бряст, а между тях гордо са се наредили летен дъб, бяла топола, бяла върба, дива круша, полски клен, обикновен габър и черна елша. Около тях пък съвсем естествено в нежна прегръдка са се увили различни ровове лиани, гърбач, лозя, обикновен повет, бръшлян и други. Така около дърветата се е образувала гъста мрежа, създаваща усещане за джунгла.

Многообразието на Балтата

Многообразието на Балтата наистина е неповторимо – тук ще откриете неповторими гледки от вплетени и висящи като гирлянди лиани на фона на пъстрия килим от цветя – кокичета, зюмбюли, момина съзла, ружи, перуника, оман и много много други. Два пъти в годината, когато река Батова излиза от устието си и потапя гората във водите се, природните картини в Балтата стават още по-диви и автентични.

Освен това лoнгозната гора на Балтата е приютила в себе си не само разнообразни растителни видове, но тя е любим дом и на множество представители на животинския свят –птици, бозайници, земноводни и влечуги.

Природното изкушение на Балтата

Балтата е истинско изкушение за всички, които обичат природата и нейната красота и съвършенство! Ако искате да се пренесете в едно друго измерение, да се докоснете до един друг свят на хармония и магическа красота, то непременно трябва да посетите Балтата!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..