Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Шабла – разходка до края на света

Търсене в блога

Шабла – разходка до края на света

Нос Шабла е най-източната географска точка на България, а легендите гласят, че за да стигнете до края на света, трябва да стигнете до фара на Шабла – там където свършва сушата и започва безкрайността на морето.

Със своята история от почти 160 години фарът на Шабла е най-старият морски фар на Балканския полуостров. Според легендата в него е зазидано важно послание, което трябва да бъде отворено чак през 2056 г., когато ще се чества неговата 200-годишнина.

Плажът на Шабла

Плажът на Шабла е подходящ за онези, които търсят свободата и искат да се разходят по чиста и тиха плажна ивица – от единия до другия край на света. Тук липсва шума и претенциозността на луксозните курорти, които са заменени с чистотата и девествеността на природата и свободата да избираш, да твориш и да се забавляваш по свой собствен и уникален начин. 

Атракциони в Шабла

А за любителите на водолазния спорт - дъното на морето крие редица потънали кораби от различни епохи, които подсказват за богатата история на това уникално място.

Регион Шабла

Регионът на Шабла е познат с наличието на множество минерални извори и езера с лечебна кал. В региона на Шабла са разположени редица защитени местности и природни забележителности, като Шабленското и Дуранкулашкото езеро, Шабленската тузла и Езерцкото езеро. Над 70 редки и застрашени от изчезване видове птици са избрали за свое местообитания региона на община Шабла.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..