Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Истинската разлика между пътуването и ваканцията

Търсене в блога

Да си пътешественик не означава да си на бикини плажно парти с хаус музика в Ибиза. Ако са включени питиета с чадърчета, вероятно сте отишли на почивка, а не на истинско приключение. Пътуването е култура, чиито ценности са свързани с отклоняване от утъпкания път, преодоляване на предизвикателства, среща отблизо с местните жители и опознаване на заобикалящата среда.  Пътуването означава да се опитате да се слеете с всичко наоколо и да напуснете като променен и обогатен човек. Хората в целия свят все повече предпочитат пътувания от типа "Travel like a local", което да означава пътувайки да се докоснеш възможно най-близо до истинския живот на местните. 

„Човек на кон, на колело или пеша ще види повече, ще почувства повече, ще се наслади на повече за една миля, отколкото туристите в моторни превозни средства могат за стотици мили.“ – Едуард Аби

Няма нищо нередно в това да отидете на почивка. Плаж с чиста вода, all inclusive и стая с климатик е оправдано изживяване. Това пътуване обаче, което включва много хора в басейн, пиколо и портиер не е истински културен опит. Такава почивка вече можете да си резервирате почти навсякъде и за нея няма голямо значение, къде точно се намирате.

Пътуването като местен означава да се настаните в апартамент, нает от местен жителен, малко хотелче или хостел, да споделите трудностите и преживяванията от срещата с друга култура с други пътници, но най-вече с местните. Истинското пътешествие като местен включва посещение на съседния бар в малката улича в близост до хотела или апартамента, в който сте се отседнали, отклоняване от типичните туристически маршрути и обекти, и вместо това потапяне в неуловимата история на една страна и живота на нейните жители. Ако наистина искате да се насладите на подобно приключение, трябва да пътувате, ядете, пиете и живеете като местен. Тоест да се разхождате пеш, с велосипед или да ползвате градския транспорт. Ако се сблъскате с езикова бариера, то научете някои ключови фрази и се опитайте да ги ползвате по време на разговор – било то само добър ден или довиждане. Може да изглежда глупаво или трудно, но услията ви ще бъдат оценени. 

Да пътувате като местен означава да се научите да пътешествате, но не точно като туристи, а по – скоро като живущи в страната. Такова пътуване ще ви отведе толкова далеч и ще ви помогне да се потопите по – добре в обстановката. 

Истинското пътуване е не само да виждаме нови неща, но и да гледаме на тях с нова перспектива. Важно е да се насладите истински на моментите, прекарани зад граница, а и не само. Преживяната наслада от новото и осъзнаването ще наситят преживяването с емоции. Също така е вярно, че както истинският пътешественик ще допринесе и повлияе на мястото, което посещава, така и това място ще направи същото за него
Много хора са приятелски настроени към местните, но не успяват да се свържат на друго ниво. Да усетиш, че си свързан истински, принадлежиш към мястото и да оценяваш връщането ти в родното място например, е невероятно чувство и голям комплимент. 

Има милиони причини да обичате да пътувате – наистина като пътешественик, а не само за почивка. Интегрирането на ново място е страхотно. Пътуването само по себе си е по – скоро активен, отколкото пасивен процес, затова и е чудесен начин да презаредите и да се върнете като нов човек. 

Нашарете с печати паспорта си, създайте си сами животопроменящи приключения, които ще ви направят истински щастливи.

Подарявайте си по-често изживявания, защото те най-много си заслужават! 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..