Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Защо е добре да излезеш от зоната си на комфорт и да се впуснеш в приключението - Живот

Търсене в блога

Когато си в зоната си на комфорт , твоят мозък не изпитва нужда от промени. Вършиш всичко машинално, стресът е сведен до минимум и реално ти просто оцеляваш. Мозъкът ти приема ежедневните задачи, които имаш да изпълняваш по принцип и не желае да отделя повече енергия от необходимото за нови странични дейности. 

Излизането от зоната на комфорт от време на време води до положителни нива на стрес, които просто ще увеличат твоята креативност, ще повишат фокуса ти, както и вътрешното удовлетворение и ще дадат отражение занапред при възникване на неочаквани ситуации. 

Излизането от зоната на комфорт може да има различни проявления. Ти решаваш дали това ще е да напуснеш скучната си работа, да пътуваш до ново място, да опиташ екстремен спорт, да заговориш онзи човек, когото винаги те е било срам, а може би просто да промениш нещо дребно от ежедневието си. Ще ти дадем няколко конкретни причини - защо този процес си струва и няма да съжаляваш, веднъж щом го направиш.

Всяко развитие идва, когато сте извън зоната си на комфорт...

Помните ли как като малки всеки ден сте се изправяли пред ново предизвикателство? Вашите родители са ви провокирали да вършите нови, плашещи за вас неща. И без значение дали сте успявали или не – вие сте израствали през целия този процес. 
Колко абсурдно е, че свързваме израстването само с времето, когато сме били деца. Процесът на учене продължава през целия ни съзнателен живот и винаги има нови възможности да израстнем, без значение на колко години сме. 

Не ни харесва да опитваме нови неща, понеже се страхуваме от провал. Това, което не разбираме е, че провалът не е крайна дестинация, а начало на нашето пътуване. Ние учим и израстваме повече, когато не успеем да се справим с нещо, отколкото когато успеем, и най-вече от моментите, когато рискуваме и се чувстваме несигурни. Преодоляваме себе си, страховете си и своята неувереност, че ще се справим с новите ситуации.


Ще откриете нови неща, които ви вдъхновяват, за които не сте подозирали преди.

Може да сте силно убедени, че докато си стоите мирно, нещо просто така ще попадне в обятията ви, но това обикновено не води до нищо. Трябва сами да потърсите своето си нещо. И веднъж излезли от зоната си на комфорт, ще видите как всичко започва да си идва на мястото и постепенно започва да се случва по най-добрия за вас начин.


Съзнанието Ви ще се отвори към нови идеи, ще подхождате към повече неща с разбиране.

Светът е пълен с различни, уникални и пъстри хора, но когато затънем в рутина, ние се обграждаме с хора, които приличат повече на нас – като мислене и действия. Когато се движим в порочен кръг, ние се затваряме в себе си и забравяме за различията, които съществуват в заобикалящия ни свят. Следващият път, когато мнението ви се различава с нечие друго, вместо да се опитате да убедите отсрещната страна във вашата теза, помислете за тяхната гледна точка.


Картината ще се изясни, когато изключите своят телевизор.

Гледането на едни и същи предавания, посещаването на едни и същи места, висенето на телефона са един голям бич върху нас. Тези рутинни дейности водят до „заспиване“ на мозъчната ни дейност. Прояснете мислите си и потърсете нещо ново


Ще станете по – социални и самоуверени​.

Често ни е страх или изпитваме неудобство да говорим с непознати. Страхуваме се, че те могат да осъдят това, което казваме или да останем неразбрани. Само да уточним – всички се чувстват по този начин. Затова просто бъдете по – уверени в себе си и не се страхувайте от затворената врата. С повишаването на увереността в себе си, ще се подобрят и вашите социални умения. Веднъж излезли от зоната си на комфорт, ще видите как всичко ще се получава много по-лесно. Странните, луди и прекрасни неща ще започнат да се случват много по – често. 


Ще откриете нови светове и общности, които не сте предполагали, че съществуват.

Да приемем, че сте музикант. Свирите на китара, акордеон, цигулка без значение. Имате приятели музиканти. Участвате в подобна общност. Четете и гледате всичко, свързано с музиката. Ходите на концерти. Ежедневието ви е свързано с музиката. Сега си представете, че такива общности има навсякъде и те са обвързани с неограничен брой дейности. Хиляди различни култури, които да опознаете. Откриването и споделянето на нови вълнения с хората е едно огромно щастие. 

Възможностите са хиляди. Започнете пътуването си сега. Преоткрийте света и го изживейте!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..