Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Какво да не забравяме да вземем със себе си на борда на яхта

Търсене в блога

Предстои Ви самостоятелно плаване за първи път и се чудите какво да вземете и какво не със себе си на борда? Разгледайте нашите съвети, за да сте сигурни, че не забравяте нещо важно. Разбира се, ако вече сте били на яхтинг пътешествие, вероятно имате свой собствен списък и няма да се нуждатете от този. Но все пак е най – добре да се уверите, че не забравяте нищо важно тази година. 

По време на пътуването

Дрехи

През по голямата част от времето, круизът сам по себе си е пътуване в морето, затова опаковайте съобразно с това. Имайте предвид, че през повечето време сте на борда и пространството за съхранение е ограничено. Попринцип, точно след първото си плаване, ще осъзнаете колко много неща, които сте взели със себе си първият път, не са Ви били нужни. Задължителни са банските, някакви летни дрехи и не забравяйте за обувки, защото палубата не винаги е с идеалната температура, плюс това е хлъзгава. Обувките трябва да са с тънка, гъвкава подметка, за да не оставят следи по повърхността. 

Също не забравяйте, че времето няма да е винаги слънчево – понякога ще вали и ще духа. Определено си пригответе ветроустойчиво яке и шапка. Шапката ще послужи и в жаркото слънце. 

Ако изгорите още на първия или втория ден (което често се случва), то ще оцените тънките летни дрехи с дълги ръкави, които ще Ви предпазват от изгарящото слънце. 

Това, което със сигурност не трябва да забравяте със сигурност са слънчевите очила. Слънцето в морето е по – силно, заради отразяването на слънцето във водната повърхност. Добре е да са на връв около врата Ви, за да не ги загубите при силен вятър или рязко движение на борда. 

Храна

Тук зависи колко често смятате да акустирате и да хапвате по крайбрежните ресторантчета. Основно Ви предлагаме да се насочите към храни, които се приготвят бързо и лесно. Добре е да подготвите менюто си предварително и да имате план Б - в случай, че нещата не провървят по план. Определено си купете вода предварително. Пресметнете най – малко по 1 литър вода на ден за 1 човек. 

Пари

Определено препоръчваме да носите някакви пари със себе си. Но естествено количеството зависи от това дали смятате да пазарувате и храните навън. Хубаво е да пазарувате сутрин от малките магазинчета – местни плодове и зеленчуци, морски деликатеси и други. Когато избирате в каква валута да бъдете таксувани на банкоматите – избирайте местната валута, т.е. не обменяйте. 

На лодката

По време на самото плаване с лодка, ще Ви е достатъчно забавно и няма да Ви трябва нищо освен бански и слънчеви очила. Но във времето, когато сте акустирали, е добре да носите очила за гмуркане, плавници и шнорхел. Ще установите, че под вода е също толкова интересно. Яхтите често вървят оборудвани с бинокли, но те не винаги имат идеалното състояние и параметри. Ако имате свой собствен, не го забравяйте –къде другаде да ползвате бинокъл, ако не на лодката. 

Оборудване за първа помощ​

Със сигурност по време на своето пътешествие, е добра идея да вземете със себе си основните медикаменти. Вероятно няма да забравите лекарствата, които взимате регулярно или ако сте алергични, но също носете лекарства за заболявания, които може да получите – настинка, изгаряне, диария или морска болест. Може да се натъкнете и на комари, когато пуснете котва, което е принудило много моряци да сменят местоположението ис. Това не винаги е така, но е добре да имате нещо под ръка. И не пропускайте слънцезащитен крем с висок защитен фактор. 

Джаджи

Имаме и някои съвети за неща, които не са най – необходимите, но може да Ви спестят време и нерви по време на пътуването. 

На борда може да ползвате 12V (също толкова, колкото запалката в колата), затова е препоръчително да имате конвертор до 220V или USB зарядно за кола. Трябва да зареждате по време на път или на яхтените пристанища, за да не губите енергия. 

Фенер 

Лодките често са оборудвани с фенер, но не винаги е възможно да се разчита на него. А ако се наложат ремонти, плаване през нощта или пътуване до пристанището и обратно, фенерът със сигурност ще е от полза. 

Ръкавици

Вземете стари ръкавици (може и без пръсти) – когато боравите с въжето, ще са Ви от полза. 

Водоустойчиви чанти 

Има вода навсякъде около лодката, а понякога и вътре в нея. Един незатворен прозорец при накланяне или голяма вълна, може да причини сериозни пакости. Избегнете това – все едно телефон във водоустойчив калъф. 

Щипки за дрехи 

Ще Ви се наложи да изсушите малко пране или кърпи на борда, а със сигурност не искате да ги губите. 

Радиостанция

Ако имате уоки – токи у дома, то ще Ви свърши добра работа на лодката. Ще се нуждаете от него при пътувания с кола или при екскурзиите на сушата. 
 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..