Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

В София се организира за първа година „Нощ на занаятите“

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle, Изкуство |
Все още няма коментари. | 2157 прегледа на този пост

Полиграфическия комбинат посреща родни автори в „Нощта на занаятите“ на 17 срещу 18 декември

На 17 срещу 18 декември за първа година ще се проведе „Нощ на занаятите“ в София. На събитието ще бъдат представени традиционни български занаяти, като целта на организаторите е да популяризират ръчното изкуство сред младите хора. Събитието “Craft Night” е създадено по идея и инициатива на група младежи, които са приели предизвикателството да съдействат за популяризирането на българските традиционни занаяти и техните автори. Те приемат това за своя собствена кауза, съзнавайки, че интереса към саморъчното изкуство е все по-малък и в следствие много български занаяти са застрашени от изчезване или вече са напълно замрели. „ Причината да организираме събитието се крие в любовта ни към всичко, направено с внимание и грижа, независимо дали са дрехи, ястия, напитки, бижута, аксесоари или мебели. Тъжно е, че днес тези неща се срещат рядко, а уважавани преди не повече от 50 години занаяти се превръщат в „застрашен вид“ . Въпреки това , все още има ценители на нестандартните и уникални по рода си изделия. Ние самите сме такива и вярваме , че за да продължат да съществуват, тези творби трябва да бъдат показвани, а създателите им – подкрепяни.“ , това разказва 23- годишния Дарил Раковски.

Входа за първото издание на „Нощ на занаятите“ ще бъде безплатен, а посетителите ще могат да се порадват на голямо разнообразие от ръчни занаяти и изложби. На първия “Craft Night ще могат да се видят предмети от ковано желязо, авторски бижута и аксесоари, ръчно изработени чанти и дрехи, единствени по рода си аксесоари за уиски, интересни изложби на картини и принтове, грамофонни плочи, колекционерски и винтидж чаши и още много други.

Събитието ще приюти талантливи автори и артисти от цялата страна. Майстори на дрехи, напитки, ястия, бижута, мебели, дрехи и аксесоари ще покажат изкуството си в специално организиран за целта базар, в който посетителите на „Нощта на занаятите“ ще могат да купят предметите, които са харесали най-много. Не си представяйте поредния „базар“ – „Craft Night” ще започне в късните часове на 17-ти декември и ще прилича повече на изложба, отколкото на базар. Не се съмняваме, че там ще откриете много идеи за подаръци за Коледните празници. Целта на организаторите е да покажат творбите на дейните български занаятчии и в същото време да вдъхновят хората да се интересуват повече родните талантливи артисти. „Захващайки се с това начинание, изобщо не очаквахме толкова много сериозни и талантливи артисти да откликнат на поканата ни. Всеки един е различен от другите и допринася за атмосферата по уникален начин“, допълва Раковски.

Организаторите твърдят, че на събитието ще могат да се видят и художествени произведения на един от най-старите български занаяти, но тайнствено отказват да го споделят с нас, като ни подканят да отидем и да видим сами. „Нощта на занаятите“ ще започне в София на 17- ти декември от 23:00 часа в сградата на Полиграфическия комбинат, помещението на заведение „СкараБар“. Входът е безплатен.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..