Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Топ 5 причини, поради които пътуването подобрява Вашето умствено състояние:

Търсене в блога

Вече е сигурен житейски факт, че пътуването освен да ни носи радост, ни помага да събираме положителни спомени и подобрява качеството ни на живот. Съществуват дори обективни проучвания, които потвърждават този факт. Изследване, поръчано от Американската туристическа асоциация потвърждава, че сблъсъкът с непозната среда, ускорява мозъчната дейност на човек.

Ето и какви проявления върху нашата мисъл има пътуването:

Пространствено ориентиране

Пътуването на непознати места изисква добро усещане за ориентация. Когато се загубим или залутаме в търсене на правилната посока, това доразвива нашият вроден умствен компас. С няколкомесечна практика, човек започва все по – лесно да се приспособява към непозната среда, та дори това да означава да попадне в джунглата. 
 

Усъвършенстване на изобретателността

Според друго проучване проведено в бизнес училища – хората, които имат богат опит с пътуванията, са много по – креативни, отколкото тези, които нямат такъв. В крайна сметка да успееш да се приспособиш към чуждите култури, означава да си креативен, гъвкав и до голяма степен да мислиш „outside the box”. 


 

Междуличностни взаимоотношения

Като продължение на находчивостта, пътуването също така позволява на хората изправени пред огромния културен спектър, да се справят с всичко и всички. Интровертността, коиято откриваме у всеки един от нас в малки или големи дози, не може да съществува тук. А възможността да откриваме подход към различните типове хора, колкото и далечни да са те от нас, е може би сред най – важните в кариерното ни ориентиране.


 Разширяване на познанията

Дали това ще е придобиване на коренно нови знания и умения или актуализиране на тези, които сте получили в университета, във всеки случай пътуването е скорострелна лекция. В истинските учебници ще получим информация от втора ръка за неща, които произхождат от други държави – начин на живот, култура, местна кухня. Пътувайки обаче, ние се превръщаме в изследователи. Имаме възможност да опознаем всичко, което ни вълнува от истинските първоизточници. 
 

Една идея по – пресметливи

Пътуването - особено това, което сме организирали самостоятелно, води до ежедневни уроци по математика. В стремежа си да посетим максимален брой атракции, изложби и забележителности, започваме да пресмятаме всичко. Кога ще се събудим, къде ще обядваме – в хубав ресторант или на крак от някоя барака, за да не губим време и пари, дали ще посетим конкретен музей в петък или събота, когато входът е безплатен? Всичко придобива друга стойност – от последната стотинка до 5-те минути време. 


Превърнете следващото си пътуване в мощен и дълготраен мозъчен стимулатор с тези четири съвета:

  1. Намерете и изберете радостни преживявания​.
  2. Бъдете любознателни – винаги търсете нов път или начин да направите нещо.​
  3. Грижете се за околните – независимо дали са Ваши близки или непознати, които срещате на улицата​​.
  4. Забавлявайте се, почивайте и размишлявайте за истинските неща в живота – отделете време за да възстановите вътрешните си резерви.

Въз основа на невропластиката ние знаем, че нашите мозъци продължават да растат и да се променят през целия ни живот. Това означава, че никога не е твърде късно да придобием нови умения и да извличаме ползи от каквито и да е дейности. Пътувайки и изпитвайки различни преживявания, ние активираме жизненоважни мозъчни мрежи, които ще ни поддържат здрави за цял живот. 
 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..