Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Десето издание на фестивала „Дни на класиката“ в Балчик

Търсене в блога
от Стела Пейчева | Публикувано в Културно наследство, Lifestyle, Изкуство |
Все още няма коментари. | 3563 прегледа на този пост

За десета поредна година приказният град Балчик се превъръща в едно вълшебно място, изпълнено с много емоции на фона на морето, под звуците на класическата музика. 

“Balchik classic days” се нарежда сред едно от най-авторитетните културни събития в странaта. По традиция Международният фестивал „Дни на класиката“ в Балчик приветства на сцената множество музикални творци и виртуози от страната, както и артисти, дошли от цял свят за да представят своите музикални творения. „Дни на класиката” в Балчик е един от най-очакваните морски фестивали по Северното Черноморие. Защото на Балчик класиката толкова много му отива!

Седемдневната музикална програма ще бъде кулминация от поредица артистични прояви и свободен дух край пристанището, която събира малки и големи любители на класическите произведения.


Какво могат да очакват всички хора които са дошли в прекрасния Балчик, за да прекарат приятно своите вечери край морето? Представяме Ви програмата на фестивала „Балчик класик дейс“- цветна, колоритна и много мелодична. 
Както всяка година “Balchik classic days” ще се проведе на откритата сцена „Мистрал“  с начален час – 19.30 часа  всяка вечер в периода 20.07.-27.07.2019 г. Достъпът за публиката е напълно свободен и всеки гост на град Балчик може да се наслади на качествена класическа музика, изпълнена по най-добрия начин, на фона на красотите на Балчишкия залив.

На 20 юли /събота/ със шествие по крайбрежната алея ще постави началото Представителният духов оркестър на Военоморските сили с диригенти Мирослав Трифонов и Георги Зайранов. ​

Фестивалът продължава на 21 юли, където на фона на морето, публиката ще има възможност да се наслади на „Вивалди и други приключения за флейта и кавал“ със солисти Ива Любомирова (флейта) и Недялко Недялков (кавал) и „Оркестър на камерна опера Благоевград“ с диригент Иван Стоянов.

В понеделник вечер на „морската“ сцена ще се проведе театрална постановка и хитов спектакъл  „ЛА“ –  на известните музиканти Рашко Младенков и Константин Цеков, а във вторник Юри Флореа ще дирижира класическа музика от Моцарт и Салиери, а след това за настроението Ви ще се погрижи „Елит Квинтет“.

По традиция всяка година Държавна опера Бургас гостува на фестивала „Дни на класиката в Балчик“ и на 24 юли тази година те ще изпълнят спектакъла „Любовна история“- музика от класическото френско кино.
Своето музикално шоу ще сътворят артистите Иван Пенчев и Иван Въгларов с произведението „Изкуството на цигулката“ на 25 юли с начален час 19:30 часа.​


Държавна опера Варна с „Лятна оперна гала“ ще постави финала тазгодишното издание на „Дни на класиката в Балчик“ под диригенстската палка на един от основателите на фестивала – Мартин Пантелеев.

Десетото издание на фестивала „Дни на класиката в Балчик“ се организира от фондация „Академия Класика“ и се провежда с финансовата подкрепа на община Балчик.
 

Пожелаваме Ви истинска наслада с едни от най-вълнуващите класически музикални произведения, изпълнени от артисти от световна класа! Изживейте “Дни на класиката в Балчик” и споделете изживяванията си с нас!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..