Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Културен календар – лято 2017

Търсене в блога

Панаири, събори, фестивали, изложби, концерти и други събития, повтарящи се или не, текат през цялата година, а не само през туристическия сезон. Тук ще направим опит да ви запознаем с някои от предстоящите най-големи и интересни от тях, повтарящи се ежегодно и провеждани в населените места по северното ни Черноморие.

Концерти

Може би най-известен с концертите си през последните 10 години е град Каварна. Там стана традиция всяко лято в края на юни за 2 или 3 дни да се провежда рок фестивал, с участието на много наши и чуждестранни рок и метъл групи. Той привлича фенове от цяла България, а даже и от съседни страни, най-вече от Румъния или други чужди туристи, намиращи се тук по времето, когато се провежда.  Тази година датите са 2 и 3 юли.

Освен това, също вече традиционно, на Нова година и на празника на Каварна – 6 май, на площада се провеждат безплатни концерти. Традиционно край село Камен бряг всяка година изгревът на слънцето на 1 юли се посреща с концерт. Концерти на различни изпълнители се провеждат и на всеки събор или фестивал в населените места на Добричка област.

Кулинарни фестивали

Отново в Каварна се провежда ежегодния тридневен Миден и рибен фест в края на лятото, на който освен миди, отгледани в мидените ферми в района, се предлагат различни видове риба, скариди и речни раци. Очаквайте го на 4, 5 и 6 септември. За първа година в Кранево пък ще се проведе Фестивал на цацата – 10-12 юни, с който ще бъде открит туристическия сезон. Освен да хапнете цаца в разни варианти, по времето на фестивала ще се проведат и много други активности, концерти и др. На 21 август пък е Празникът на пъпеша в село Българево. През есента в Шабла предстои Празникът на плодородието – на 13 септември, ден преди празника на Шабла – Кръстовден. И макар и малко встрани от крайбрежието, в средата на юни предстои поредното издание на Празник на гърнетата в село Зимница, Добричко.

Изкуство

Лятото е време за провеждане на много културни събития по морето. Балчик ще е домакин на поредния ежегоден Международен танцов фестивал "Слънчева България" от 6-ти до 24-ти юни. Веднага след това там започва международният детски фестивал “Усмивките на морето“, където децата от различни страни ще пеят, танцуват, играят театър и общуват помежду си. На 6-ти август пък е националното надпяване на хора от третата възраст. Културното лято в Балчик ще завърши на 22-25 септември с Националния фолклорен фестивал "Море от ритми". В Каварна също ще вървят различни културни събития. От 30 май до 5 юни ще се проведе Театрален фестивал на любителските театри. През август ще се проведат Празниците на морето, в чиито рамки ще се случат различни културни събития като изложби и пленери. Седмица на морето ще има през август и в Шабла. В село Камен бряг освен традиционното посрещане на Джулай морнинг на 30 юни срещу 1 юли, в началото на септември се провежда  международен пленер „Море и вятър“, където се събират художници и скулптори от страната и чужбина.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..