Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Изберете между 6 вида яхтен туризъм у нас

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Дестинацията Шабла-Каварна-Балчик, Lifestyle, Морска кухня |
Все още няма коментари. | 3845 прегледа на този пост

Яхтите отдавна са символ на благополучие и престиж и това не е случайно. Не само, че цените им не са по всеки джоб, но и разходите съвсем не свършват до там, напротив – тепърва започват. Около 10% от стойността на яхтата струва нейната годишна поддръжка, която включва летни и зимни (или целогодишни) стоянки, техническо обслужване и прегледи, почистване, гориво, заплати на екипажа (ако има такъв), провизии и др. За това не е чудно, че не всеки може да си позволи такива разходи. Алтернативата е – наемане на чужда яхта.

Много от собствениците на яхти ги използват за развитие на яхтен туризъм като ги предоставят под наем по някакъв начин – или за кратка крайбрежна разходка за час-два, или за риболов, за пикник, а по-сериозните и заможни туристи наемат яхта за групово плаване с други яхти, за самостоятелно каране или просто за возене с нает капитан.

1. Панорамни разходки – това е най-масовият и достъпен начин човек да се повози на яхта, независимо дали е с платна или с мотор. Цената е достъпна, разходката сравнително кратка – максимум няколко часа, така че дори и тези, които не понасят много добре плаването, няма да се мъчат дълго, а в същото време хвърляте един по-различен поглед на брега.

2. Яхтени пикници – това е малко по-дълъг вариант на разходките, който обикновено продължава цял ден и включва слизането на някой див плаж, на който предварително са подготвени места за сядане и маси, на място се прави вкусен обяд на открито, провеждат се игри – във водата или на пясъка и въобще всеки разпуска както му е най-приятно. След това всички се качват обратно на яхтата и тя ги откарва в изходната точка.

3. Риболовни излети – подходящи са най-вече за любителите рибари, на които се предоставя възможност да отидат на най-добрите и строго пазени в тайна места за риболов, а каквото хванат се приготвя на борда и се изяжда веднага.

4. Плаване в компания или още наречено флотила сейлинг – тук вече навлизаме в областта на малко по-опитните яхтсмени. Идеята е, да наемете яхта или да се включите със собствената си, дори и да не сте съвсем уверени в шкиперските си способности, защото ви се предоставя възможност да се учите в движение и най-вече да сте спокойни, защото има на кого да разчитате. Обикновено плават няколко яхти, като една е водещата, на която има опитен шкипер, който отговаря за вас и ви напътства в трудните за вас моменти.

5. Наемане на лодка с шкипер или още чартър с шкипер – този вариант е за малко по-заможните, понеже тук не плащате само за наетата лодка, която разполага с всичко необходимо за пътуването, а и капитана. В зависимост от желането ви, може да станете част от екипажа и да помагате при плаването или да наемете още членове при нужда.

6. Свободно наемане без капитан, още наречено беърбоут чартър – за да изберете този вариант трябва да сте опитен и уверен в себе си шкипер, защото ще плавате сам, на своя отговорност, без ничие напътствие наблизо. Но пък в този случай имате пълната свобода на действие.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..