Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

8 идеи как да внесем Коледен уют в дома си

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 9066 прегледа на този пост

     

8 идеи как да почувстваме коледния дух в дома си

Коледа вече е на прага си и празнично похлопва на вратата ни. В този месец всички сме заети да плануваме къде и с кой ще прекараме празниците и какви подаръци да подарим на близките си. Но както обръщаме внимание на това как да зарадваме близките си, така трябва да зарадваме себе си и дома си, като създадем една уютна и празнична атмосфера в него.

Бенджамин Франклин е казал: „ Една къща не е истински дом, освен ако не съдържа храна и огън не само за тялото, но и за ума!“ . Ето защо, да се погрижим за украсата и атмосферата в дома си през декември е от изключителна важност, за да сме заредени с празнично настроение през целия месец. Ние от Experience Bulgaria имаме няколко свежи предложения за това как да заредите дома си с коледна магия.

  1. Коледни покривки – покривките не са демоде, макар че все по-рядко можеш да ги видиш в нечий дом. Топлите хора, който обичат и умеят да създават уютна атмосфера в дома си, знаят, че покривката играе важна роля в тази задача. Ако искате да създадете празнична обстановка в дома си – подредете трапезата си върху коледна червена покривка със снежни човечета, снежинки, елхички и еленчета. Ако не разполагате с коледна покривка, можете да използвате червена, тя ще Ви свърши чудесна работа. Не забравяйте и подредбата на празничната трапеза – подберете подходящ сервиз, сложете коледни салфетки, украсете с елхови клонки, шишарки и коледни топки.                                                                                                          
  2. Коледни свещници – Ако искате дома Ви да е топъл, светъл и празничен, съвета ни към Вас е - заредете се с свещи! Колкото повече, толкова по-добре! Свещите винаги са внасяли уютна атмосфера, романтика и топлина в дома, а тяхното присъствие ще приповдигне настроението на цялото Ви семейство. Не забравяйте да поставите свещите в блещукащи коледни свещници. Така ще се застраховате от нежелани пожари. Също така можете сами да си изработите коледни свещници по метода на декупажа - необходими са Ви само буркани, лепило, коледни салфетки, панделка и ножица.
  3. Коледни сладки – Ароматът на домашно изпечени коледни сладки е един вкусен начин да накарате семейството си да почувства коледния дух. Купете си коледни формички за сладки и дерзайте. Вложете цялото си въображение, изпробвайте различни рецепти ( в интернет ще откриете много) и импровизирайте – добавете част от себе си и душата си и ги украсете с много цветове. Готовите сладки сложете в подходящ съд на семейната трапеза и ги консумирайте на закуска с чаша чай или кафе, или като десерт. Увийте няколко сладки с червена подаръчна лента, накрая я завържете в панделка – вече имате  готов подарък за Ваш близък. Този подарък ще се оцени високо, защото сте посветили най-ценното от себе си- направили сте го със собствените си ръце и сте вложили времето си!                                                                                                                              
  4. Опаковайте сами подаръците си. Всички обичат подаръците, но замислете се -  не е интересно когато знаеш какво има в кутията преди да си я отворил. Губи се момента на изненадата. Затова ако искате да изненадате близките си, опаковайте подаръците за тях в празнични опаковки. И не, не говорим за подаръчни пликчета! Купете подходяща хартия и ги опаковайте сами. Импровизирайте и вложете нещо от себе си - така подаръците Ви ще се отличат и ще им добавите допълнителна стойност , за това че сте вложили собствения си труд за тяхното опаковане.
  5. Коледната елха е задължителен елемент за Коледните празници.  Искате да усетите миризмата на Коледа? Тогава си купете истинско дръвче! Ако Вашата мисия е да опазвате околната среда - купете си елха в саксия. Така ще можете да го отгледате и да го украсите на следващата Коледа, или да го присъдите на подходящо място на пролет. Тази година се отнесете със специално внимание към елхата и дайте всичко от себе за нейната визия. Направете я цветна, ярка и блещукаща, украсете с много коледни играчки, гирлянди и лампички. Под нея подредете красиво опакованите подаръци, небрежно поставете елхови клонки и шишарки и им залепете памук, който да имитира сняг. Поставете под елхата си фигура на снежен човек или елен, децата Ви ще полудеят от кеф!                                                                                                                                                             
  6. Коледна украса – това е един безпрецедентен начин да внесете коледно вълшебство в дома си. И тук не говорим само за елхата! Ако искате коледен дух в дома си – украсете навсякъде! Поставете коледен венец на вратата, окачете гирлянди и лампички по стените и тавана, напръскайте прозорците с изкуствен сняг и напишете коледно послание към света. Сложете няколко коледни топки върху трапезата си. Закачете над елхата коледно чорапче за всеки член на семейството Ви и го напълнете в различни коледни лакомства. Ако разполагате с повече време, изработете си сами гирлянди и играчки, използвайки подръчни материали като цветна хартия, картон, прежда, шишарки и памук. Развихрете фантазията си!                                                
  7. Коледни шапки – това е аксесоар, който е любим на малки и големи. Купете или си изработете сами коледни шапки. Напоследък са много актуални коледните шапчици за бутилки и столове. Можете да ги направите сами само с игла, конец и малко бял и червен плат или да си ги закупите срещу малка сума.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
  8. Коледа в банята?! – Да, прочели сте правилно! Вече се продават разнообразни коледни аксесоари за баня – кърпи с коледни мотиви, коледни постелки, коледни завеси и покривала за тоалетната чиния. Ако искате да подсилите още повече коледното усещане в банята, можете да завържете по една панделка на козметиката или просто да купите желаната козметика в празнични опаковки. Други коледни аксесоари, които можете да откриете в магазините и интернет за коледна сапунерка или коледна поставка за четки за зъби.                                                                                                                                                          

Experience Bulgaria Ви желае весели и незабравими Коледни и Новогодишни празници!!!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..