Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Нос Чиракман - символ на величието на Каварнанеския бряг

Търсене в блога

Нос Чиракман - величието на Каварненския бряг

Нос Чиракман е внушително природно извишение на брега на Каварна, преврънало се в символ на величествения Каварненски бряг. Той се намира на 3 км южно от град Каварна и е красив завършек на една китна долина, през която се спуска пътят от града до пристанището и морето.

Нос Чиракман и култът към огъня и светлината

Нос Чиракман пази в себе си култ към огяна и светлината – името Чиракман означава светилник или факел и се свързва с култа към огяна на траките и историческите данни, че в дълбока древност нос Чиракман е служил като ориентир за корабите в морето. Предполага се, че на върха му е имало фар, който е бил разрушен от големите земетресения през античността.

Гръцката колония Бизоне

Интерес за туристите представляват историята на гръцката колония, известна като местността Бизоне, съществуващата и до днес византийската крепостна стена, раннохристиянската базилика и некропола от XIV-XVII век, в които са открити множество ценни дарове и артефакти за изключително интересни ритуали, свързани с вярванията на траките.

Заливът на Чиракман

В малкия залив, разположен в подножието на нос Чиракман, ще откриете малко рибарско селище с красиви къщички и много лодки, яхтено пристанище и красив плаж. Местността около нос Чиракман ви предлага прекрасни възможности за рекрационен и алтернативен туризъм, екстремни и алтернативни спортове, като парашутизъм, делтапланеризъм и яхтен туризъм. Не ги пропускайте!

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..