Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Балчишката тузла - природният феномен на България

Търсене в блога

Разположение

Балчишката Тузлата се намира на около 5 км източно от Балчик и е разполежена в прекрасна природна местност, точно на брега на морето. Уникалните природните дадености на региона и прекрасните условия за кало и балнеолечение превръщат Балчишката тузла в един от природните феномени на България. Районът е изключително подходящ, както за почивка, така и за лечение сред природата.

Лечебната кал на Балчишката тузла

Балчишката тузла се нарежда сред най-големите природни богатства на България, заради уникалния състав на образувалата се по дъното на езерото лечебна кал. Балчишката тузла представлява езеро – лиман с много солена вода (по солна концентрация тя е близка до водите на Мъртво море). Калта, която се е образувала по дъното е с уникален състав - с биологична компоненти от обитаващите езерото микроорганизми и растения и минерални съставки, комбинация от морски соли и солите на минералната вода, която извира в непосредствена близост. Калта е с доказани лечебни свойства и от дълги години помага за лечението на редица заболявания.

Специализирана болница за рехабилитация - Тузлата

Именно заради ценните лечебни свойства на калта от Балчишкта тузла точно тук е изградена и функционира една от най-добрите Специализирани болница за рехабилитация в България. От чешмите и душовете на болницата тече сулфидна минерална вода, която допринася за отличните оздравителни резултати, които се постигат там.

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..