Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Каварна - да посрещнеш изгрева в Рок столицата на Балканите

Търсене в блога

Разположение

Град Каварна се намира на скалист бряг в северната част на българското Черноморие, на 63 км североизточно от Варна. Каварненският край предлага великолепни възможности за развитието на екотуризъм, културен и специализиран туризъм – посещения на рокфестивали, наблюдения и фотографии на растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води.

Красива природа, богата история и култура

Богатото разнообразие на птичи видове привлича туристи от цял свят и допринася Калиакра и Яйлата да се превърнат в едни от най - предпочитаните места у нас за развитие на орнитоложки туризъм.

Каварна и регионът се славят с красива и разнообразна природа, богата история и много културни забележителности. Районът е известен още с минералните си извори и просторния плаж. На територията на Каварна са се обособили няколко курортни зони - Икантълъка, Курортна зона – Каварна и Русалка.

Каварна - любима дестинация за културен и рок туризъм

Каварна е утвърдена дестинация за културен и „рок“ туризъм – превърналите се вече в традиция рок фестивали привличат множество туристи и известни личности, свързани с изкуството от цял свят. Затова Каварна вече се разпознава като „Рок столицата на Балканите“. Тук вече са гостували над 50 световно известни изпълните, сред които Manowar, Deep Purple, Scorpions, Whitesnake, Dio, Accept, Nazareht, Twisted Sister, Billy Idol, Saxon, както и множество български рокбанди като Б.Т.Р., Сигнал, Хиподил и други.

Стотици посетители от България и чужбина се стичат в Каварна, за да посрещнат изгрева на слънцето на 1 юли и да посетят традиционно организирания фестивал по случай July Morning.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..