Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Стая със загадки – струва ли се да опитате изживяването „Escape room”?

Търсене в блога
от Study Experience | Публикувано в Туристически информационен център, Lifestyle |
Все още няма коментари. | 4755 прегледа на този пост

Излезте от зоната си на комфорт! Потопете се в друг свят и изпитайте себе си и своя „дух“ в една отборна и забавна игра в някои от най-добрите стаи със загадки в София!

Всички сте чували за нашумелите през последните години стаи със загадки или така наречените „escape rooms”. Ако трябва да бъда честна, преди да посетя такава стая в София, бях скептично настроена и не вярвах, че това е нещо, което може да ме впечатли. Стаята със загадки, която ми беше препоръчана от моя колежка, беше с леко „плашеща“ презентация и като човек, който не обича да си създава допълнителен стрес и умишлено да предизвиква страховe в себе си, първоначално предпочитах да пропусна изживяването. В същото време обаче любопитството ми и желанието сама да „проверя“, какво кара хората буквално да се „пристрастяват“ към този тип игри, надделя и реших да се впусна в приключението на избраната стая със страховитото заглавие „Saw” – предполагам и Вие веднага асоциирате името на стаята с филма „Saw”. Допълнителна мотивация ми даде факта, че стаята се посещава от деца – казах си, не може децата да са по-смели от мен и реших да докажа на себе си, че не съм загубила приключенския си дух.

Дали защото нямах големи очаквания, дали защото изобщо не предполагах какво ще ми се случи, или защото стаята със загадки, в която попаднах, беше професионално замислена и изпълнена, останах истински впечатлена и вдъхновена от преживяното. Това, което изпитах по време на играта в “SawRoom” наистина успя да ме „извади от ежедневието ми“, да отвлече мислите ми и най-вече - накара ме „да изляза от зоната си на комфорт“. Успях да изпитам себе си в една отборна и забавна игра, но не както в училище или в университета – с решаването на обикновени, доста често скучни задачи, които не винаги успяват да „размърдат“  мозъчните ти клетки.

Изживяването в „SawRoom” беше наистина нещо много различно и несравнимо с друго. Затова горещо го препоръчвам на онези от Вас, които искат поне за малко да избягат от реалността и повтарящото се забързано и стресиращо ежедневие. Иска ми се да мога да Ви предам поне част от това, което изпитах, но както знаете емоциите и преживяванията се описват най-трудно. Затова най-добре е да придобиете свой личен опит, като изживеете 1 час в една друга, много по-различна среда и обстановкa, която ще Ви накара да забравите за всичко, което сте си мислили преди да влезете в стаята със загадки “SawRoom”.  Ще мислите само за това, как да стигнете до края и да излезете от „стаята“, притиснати от множество интересни обстоятелства и неочаквани провокации.

И не на последно място искам да споделя с Вас, че освен многото забавление и истинско „разпускане“, което ми донесе това изживяване, успях да науча нещичко и за себе си или поне да затвърдя някои свои наблюдения. Оказа се, че не съм чак толкова страхлива, колкото си мислих. За пореден път установих, че в „екстремни условия“, човек преодолява страховете си много по-лесно и успешно, околкото очаква. „SawRoom” ми помогна за пореден път да разбера, че трябва да работя повече над концентрацията си и да се опитам да не се „разсейвам от дребни детайли“. Ще разберете за какво говоря, когато „влезете в Saw room” и започнете да играете играта. Създателите са замислили толкова добре сценария, че точно, когато „се вживеете в играта“, се случват случайни или нетолкова случайни неща, които понякога са важни за изхода на играта, а в други моменти – нямат никакво значение.

Резултат с изображение за escape room

И за моя изненада в “SawRoom” разбрах, че въпреки че обичам да побеждавам, за мен не е чак толкова важно състезанието, а отборната игра и споделените емоции, които не ми се искаше да свършват. Честно казано ми се щеше, приключението да продължи още малко...., пък дори и с риск да надхвърлим определеното време. Не смятам, че този тип стаи със загадки са чак толкова голямо изпитание за интелекта, бързата мисъл и умението на ума да работи в по-различни и екстремни условия, за мен този тип изживяванията в стаи като „Saw” по-скоро представляват изпитание за духа, подсъзнанието и въображението на участниците и носят истинска радост от преживяното.

Резултат с изображение за great emotions

Ако ме попитате, дали бих опитала отново – отговорът ми е „ТВЪРДО ДА“ и “ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ“ на екипа на “SawRoom”, които ме въведоха в света на стаите със загадки. И приятели, ако имате предложение да се включите в отборна игра в стая със загадки, или пък сте обмисляли, Вие да организирате Вашите близки, приятели или колеги, не се колебайте нито за миг -  сигурна съм, че няма да съжалявате! Ако пък се чудите, коя стая да посетите, гарантирам, че “SawRoom” е наистина отличен избор!

Ще се радваме да ни споделите и Вашия личен опит, изживявания и впечатления от стаите със загадки в София, като коментирате под статията или ни изпратите Вашето мнение или препоръки на e-mail: office@experience.bg или на нашата facebook страница: Изживей България – Experience Bulgaria.

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..