Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Балчик и балчишкото крайбрежие

Търсене в блога

Разположение

Красивият град Балчик е разположен на самата брегова ивица на Черно море, близо до курортите Албена, Кранево, Златни пясъци и градовете Варна, Добрич и Каварна. Белите варовикови скали, върху които е разположен Балчик, образуват живописен и неописуемо красив залив.

Балчишкото крайбрежие и плажовете

За Балчишкото крайбрежие са характерни стръмните и скални хълмове, снижаващи се амфитеатрално към брега. Просторните плажове и гористите местности зад тях (Краневско-Батовския плаж) в южната част на Балчик, уютните плажни тераси и скалните скали на север, придават една специфична езозтика на Балчик и Балчишкия бряг. Бреговата ивица е дълга около 18,5 км, като най-големият плаж на територията на Балчик е Кранево-Албена, известен със ситния си златист пясък, просторната плажна ивица и кристално чистото си море.

Изключително ценен природен русурс на региона е Балчишката тузла с нейната висококачествена лечебна кал, която спомага за възстановяването и поддържането на здравето и красотата.

 

Балчик – земя на седем цивилизации

Територията на община Балчик е земя, белязана от културата, етносите и религиите на седем цивилизации. Град Балчик е уникално място, съхранило в себе си свидетелства за битието на предците ни от незапомнени времена. Паметници на праисторическата, тракийската, елинската, римската, византийската, българо-славянската и османската цивилизации днес дават основание тази благословена територия да бъде наречена “Земя на седем цивилизации”.

Балчик – един от 100-те национални туристически обекта на България

Неповторимата красота на природата в Балчик, Дворецът на румънската кралица Мария, уникалната университетска ботаническа градина са онези ценни природни и културно-исторически ресурси, заради които Балчик попада в класацията на 100-те национални туристически обекта, които горещо ви препоръчваме да посетите.

 

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..