Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Зелен образователен център - Шабла

Търсене в блога

За зеления център на Шабла

Зеленият образователен център в гр. Шабла е изграден през 2011г. и развива важна природозащитна, образователна и културна дейност. Центърът е разположен в масивна каменна постройка, датираща от началото на XX век и известна като „Старото училище” или „Пансиона”. В прилежащото на Центъра парково пространство са обособени няколко зони, експониращи характерната за района растителност: езерна зона с водна растителност, зона за пясъчна растителност и скален кът с алпинеум.

Какво ви очаква в зеления образователен център?

Посещавайки зеления образователен център можете да научите много за богатата флора и фауна в региона, голяма част от която формирана от редки и изчезващи видове. Зеленият център на Шабла е препоръчителната първа спирка за любителите на орнитоложкия туризъм – той предлага уникалната възможност за наблюдение на защитените зони “на терен” като предоставя специализирано оборудване и водач.

И още.....

А за онези, които нямат време и възможност да обиколят защитените местности Дуранкулашко и Шабленско езеро и Шабленска тузла, Зеленият център предлага уникална възможност да наблюдавате дистанционно, от сградата на Центъра и в реално време, влажните зони на защитените територии с тяхния мноообразен растителен и животински свят.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..