Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Тюленово – Чудото на природата в Северното Черноморие.

Търсене в блога

Тюленово – морското чудо на природата. 

Невероятни и неповторими морски гледки Ви очакват на това магнетично място. 

Северното ни Черноморие крие в себе си толкова красота и история, колкото дори хората, които са в близост до красивите обекти не са подозирали.

Ще ви запленим с уникалната история на един от красивите ни природно-скални обекти на Северното Черноморие – Тюленово. Ее, сигурно първото, което Ви идва на ум е за наименованието и неговата насоченост, но…не сте съвсем далеч от истината. Според историята, която е известна на повечето хора, през 20-ти век на румънската кралица Мария са били подарени двойка тюлени, които тя гледала в заградено за това  пространство по бреговете на известния град Балчик. Станало и мило за животинките и вместо да ги държи като в затвор, тя решила да ги пусне на свобода. И…познайте къде са отишли, да…точно там – скалните релефи, съчетани с подводни пещери са привлекли вниманието на морските бозайници и са се установили там в Тюленово. И точно заради тях са променили името. За жалост, сега тюлени няма и главната причина е човешката намеса. Но…все пак името на село Тюленово си остава и придобива все повече популярност. Тюлени в наши дни може и да не се наблюдават, но със сигурно други морски бозайници привличат погледите на посетителите. Това са делфини – скачащи и играейки помежду си, неизменно са една допълнителна атракция за село Тюленово.

Уникален скалист бряг и многобройни подводни пещери обграждат това природно творение. Всяка скала си има собствена неповторима форма, както и наименование. Морските вълни сякаш са целунали скалите и са ги превърнали във фантастични скални уникати. Това е един малък морски рай. Рай за всички, които обичат красивите гледки, морето и дори високият адреналин. Да, адреналин…,защото в Тюленово може да посетите подводните пещери, гмуркайки се в дълбините на морския свят на Черно море. А, за тези, които искат да не са под водата, могат да изпитат адреналин, скачайки от високите скали, направо в морето…то ще ви приеме в обятията си. Така отново и отново, докато не Ви свършат силите. После презареждате и пак! Не, няма да Ви омръзне, защото както знаете, адреналинът държи хората, както физически, така и емоционално.

На това магнетично място може да се стои с часове, дори и с дни – за тези, които обичат къмпинга. Вълните и птиците, сякаш пеят песен, привличаща хората да останат още и още. Там няма почти никаква човешка намеса, всички тези красоти са дело на природата. Сякаш е чудо, нали!? Така го приемете – „чудото“ на Северното Черноморие.

Тюленово съчетава в себе си и предлага своеобразни развлечения на посетителите си. Като започнем от риболов за любителите и стигнем до разходка с лодка. Друго си е да се види това фантастично скално място от морето, а не само от брега.

Най-известният обект, който се намира в пределите на скалното чудо, е т.н. „Арка“. Това всъщност е една от най-популярните забележителности в цялото ни Северно Черноморие. Не можем да пропуснем без да го споменем. Та, ако сте отишли в Тюленово и не сте видели „Арката“, значи нищо не сте видели. Това изцяло може да бъде наречен природен феномен, защото никъде другата по северните брегове, няма такова скално образувание.

Посетите ли веднъж това магнетично място, никога няма да го забравите. Спомените за красивите скални изящества на природата винаги ще изплуват във Вашето съзнание, щом се сетите за Тюленово. Ще има и какво да разкажете на приятели и познати, които не са посещавали тази част на Северното Черноморие. Феноменални скални образувания, които дори и архитект не би могъл толкова прецизно да изографира – това е „Чудото на природата“ по Северното Черноморие.

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..