Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

15 уникални дестинации за вашата сватба

Търсене в блога

Когато двама души са влюбени, то тяхната сватба е без особено значение къде ще се проведе. Тя може да е на страхотен остров с бели плажове, където гостите да се наслаждават на пина колада, докато си припомнят стари спомени или създават нови такива. Може също да бъде проведена като полет с балон или дори под вода. Може и да звучи перфектно, но доста хора са резервирани, когато стане дума за тяхната собствена сватба. Смятат, че е твърде сложно или рисково да планират едно от най – важните събития в живота си толкова далеч. Разбира се, ако не са толкова авантюристично настроени, добре е да започнат с нещо по - малко – например моминско/ ергенско парти на яхта. 

Независимо от всичко – с правилните напътствия, хора и ресурси, може да се осъществи мечтаната сватба дори на дестинации, които не сте и подозирали. За да докажем това, сме подбрали 15 уникални места за Вас.
 

Сватба на балон с горещ въздух

Представяте ли си се в подобен балон в Кападокия, на фона на стотици други, в които са вашите гости? Е, това изживяване е възможно и в България. Полети се осъществяват над София, Варна, Шумен, Велико Търново, Пловдив и Бургас. С невероятните гледки, които се разкриват отгоре, със сигурност ще имате незабравими моменти и снимки. „Да издигнете любовта си в други висини“ ще получи ново значение. 


 

Кажете „ДА“ в пещера

Какво ще кажете за сватба озвучавана от шума на водата в някоя пещера. Ако искате необикновено и уникално усещане, нищо не може да се сравни с Деветашката пещера или Дяволското гърло, в което се помещава най – високият подземен водопад на Балканския полуостров. И двете имат естествено оформени помещения като зали. Разбира се имаме и много други. Проходна, Леденика, Магура, Ягодинска пещера, Снежанка, а с най – голяма дължина са Духлата и Орлова чука.  

Сватба под вода

Ако търсите нещо по – различно от типичните сватби на плажа, може да изберете гмуркане под вода край Русалка по Севернто Черноморие или край някой от нашите острови –  Св. Анастасия е чудесен пример за това. Тези чудни местенца дават уникалната възможност да кажете „ДА“ на своята половинка. Е, технически няма да може да говорите под вода, но със сигурност ще бъде необикновено приключение. 

 

Кажете „ДА“ на Яхта или изненадайте половинката си с предложение за брак

Защо да не изненадате и двама ви като се поразходите из Северното Черноморие на яхта, в допълнение с романтична вечеря на борда. Предложението ще бъде професионално уловено и ще се запечата не само във вашето съзнание. Необикновено и вълнуващо, нали? Морето пее своята песен, а вие се пренасяте в романтична приказка.   
Може да изберете този вариант също за своето ергенско или моминско парти. Очаква ви ден, пълен с емоции в открито море, морски приключения, уникални снимки и разбира се много изненади от организаторите Experience Bulgaria. 

Върнете старите традиции и обичаи

Ако сте запалени по уникалните културни изживяваяния, то традиционна сватба по стар стил в някое от красивите български села е страхотен избор. Реално може да се осъществи на всяка една поляна или в някой от местата с традиционна архитектура – Жеравна, Боженци, Копривщица, Широка Лъка и други. Навремето не са ползвали маси и столове, а са разстилали одеяла по земята. Всички гости се настаняват, прави се чеверме, приготвят се огромни количества боб или други типични ястия и естествено се танцуват много хора. И младоженците и гостуващите са облечени в народни носии, а наоколо свирят тъпани и гайди. 
 

Сватба в замъка Равадиново

Това е една от най – популярните съвременни туристически дестинации в България. То се превръща и в желано и търсено място от много младоженци. „Влюбен във вятъра“ е уникална атракция и привлича не само българи, но и много чужденци. Насладете се на комфорта на замък като от приказките и си позволете да се загубите в неговата атмосфера. Това е тайната на неговото магическо въздействие – построен е от човек, чиято мечта е замък, съществуващ само в приказките. Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, специално извлечен от недрата на Странджа планина. 

 

Сватба на ледник или фиорд

Излишно е да казваме, че това е доста скъпо изживяване, но със сигурност ще го помните цял живот. Двойките, които предприемат това приключение, със сигурност трябва да обичат дивата природа и да заложат на по – топли дрехи, отколкото типичните сватбени дрехи. Най – близките места за осъществяване са Исландия и Норвегия. Ако сте късметлии, може да си кажете заветното „ДА“ и под краските на северното сияние. 

Сватбена церемония като при Инките

Как Ви звучи сватба на тема Инки, изпълнена от шаман в планина в Перу? Това е едно от най – шеметните и интересни сватбени преживявания. Има специално изградено място, ремонтирано и с интериор вдъхновен от древни култури. Вие и вашите гости сте заобиколени от красива, пленяваща природа и постоянна лека мъгла. 


Кажете „ДА“ в историческата столица на Ренесанса

Красивият град Флоренция в Италия е още едно парче от нашият пъзел с уникални сватбени дестинации. Популярен с приноса си към изкуството и историята на Европа, той е едно от най – романтичните места в света. Освен да присъстват на сватбата вашите гости ще имат възможността да посетят галерия Уфици, която включва шедьоврите на Леонардо да Винчи, Рембранд и Микеланджело. Флоренция се гордее и с най – добрата италианска кухня, което е чудесно допълнение за сватбеното тържество. 


 

Сватба на голф игрище

Следващото красиво място за вашата сватба е някое голф игрище. Lighthouse Golf Resort по Северното ни Черноморие е чудесен пример за това. Може да се наслаждавате на красотите на природата от някоя веранда и да опитате храна от световно ниво. Луксозната обстановка и  невероятното обслужване, прави Lighthouse чудно място за вашата сватба, което гостите няма да забравят. Освен това, Двореца в Балчик е достатъчно близо, така че ще може да направите и сватбена фотосесия там. 
 

Оженете се на върха на планина

Ако Вие и Вашата половинка сте авантюристи, които обичат планината, определено може да изберете някоя от следните опции – хотел, вила с прекрасна гледка или за по – непретенциозните – хижа в планината. Какво по – приказно от това да сте заобиколени от дива, величествена природа, високи върхове и буйна растителност? Това е уникална алтернатива за младоженците. 

 

Сватба в красива винарна

Шато Копса​ Ви позволява да се насладите на уютна атмосфера и прекрасна панорамна гледка към Балкана и Средна гора. Намира се в Карловската долина. На мнение сме, че България е рай. Събрала е много красоти на малката си територия и може да изненада всеки. А кой не иска да слуша песента на птиците, гледайки към безкрайната шир. Най – хубавото на малките винарни е, че обикновено ще бъдете посрещнати от самия собственик. Хубаво е да чуете истории от първа ръка, да се насладите на страстта и искреността на човек, който е постигнал нещо сам. В мазето ще се сблъскате с винено приключение, а ресторантът може да Ви изненада с незабравими кулинарни изкушения. Посещаването на малка семейна винарна Ви позволява да удължите престоя си и да се насладите на лично отношение. А и такива места обикновено са по – тихи и спокойни. Едни от любимите ни винарни са: Старосел, Вила Мелник, Златен Рожен, Вила Басареа и др. 

 

Оженете се на Антарктида​

Има ли по – романтично приключение от това да отидете на края на света, за да си кажете „ДА“? Целият континент е почти необитаем и повечето хора нямат дори смелостта да го посетят (има само 30 000 посетители годишно). Ако сте смели достатъчно за да понесете такива екстремни температури, то със сигурност изживяването си струва. Първата сватба там е била през 2009г. и сега има вече няколко компании, които ще Ви помогнат с организацията. 

 

Сватба – сафари 

Когато говорим за уникални сватбени дестинации, този списък няма да е пълен без опцията за сафари. Усулаба в Южна Африка е една от най – популярните дестинации. Приключенско и екзотично е, но и персоналът знае как да се погрижи за гостите. Сватбена торта, масаж, закуска в леглото – всичко е включено в пакета ви за пълна почивка. Е, ако Ви се струва твърде далеч и в България не са малко местата, които могат да Ви съдействат, за да осъществите целите си. 

 

Сватба на горещи извори до вулкан

Разположен в тропическите гори до активният вулкан Аренал, термалният курорт Табакон се е популяризирал сред двойките, търсещи уникални сватбени дестинации. В крайна сметка не са много нещата в този свят, които могат да се сравнят с това да кажете „ДА“, докато гледате впечатляващата гледка на вулкан и буйна зелена тропическа гора. Но това не е всичко. Пейзажът включва минералн извори и водопади, които естествено се нагряват от активния вулкан, създаващи красиви минерални бани, които сте виждали само по филмите. 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..