Малък ръст на производството на фуражни смески се очаква тази година в Европейския съюз. Според прогнозата на Сдружението на производителите увеличението ще е в размер на половин процент до над 157 милиона тона.
Ръстът ще се разпредели сравнително по равно в трите основни направления – фуражни смески за говеда, свине и птици, предполагат експертите. При смеските за едрия рогат добитък основната причина за стабилизирането на производството е възстановяването на млечния сектор след кризата през 2016 година.Не се очаква много голяма промяна и при производството на фуражи за свинете, макар че ще има леко увеличение на поголовието. Прогнозата за глобалната консумация на свинско месо обаче не е много розова, така че тя няма да стимулира фуражната индустрия. Към това трябва да се прибавят и проблемите в Полша и някои други източноевропейски страни, предизвикани от африканската чума по свинете. През миналата година производството на фуражи в този сектор достигна 50 милиона тона.Най-голям ръст се предвижда в сектора на фуражните смески за птицевъдната индустрия, която междувременно се превърна в най-големия клиент на производителите. През 2017-та производството отбеляза ръст от половин процент до над 54 милиона тона, за тази година се очаква ново увеличение с 1 на сто, най-вече заради все по-голямото търсене на птиче месо.

Powered by WPeMatico

Silvia AtanasovaНовини
Малък ръст на производството на фуражни смески се очаква тази година в Европейския съюз. Според прогнозата на Сдружението на производителите увеличението ще е в размер на половин процент до над 157 милиона тона. Ръстът ще се разпредели сравнително по равно в трите основни направления – фуражни смески за говеда, свине...