България се представя за 29-и път на Международното изложение за селско стопанство, градинарство и хранителна промишленост „Зелена седмица“, което официално се провежда в Берлин в периода 19-28 януари 2018 г.
За първи път страната е партньор на изложението и ще се представи със собствена палата вместо традиционния досега щанд. Това е така заради поетото от България председателство на ЕС от началото на годината.
Традиционно страната, партньор на „Зелена седмица“, организира прием за всички гости на изложението, които обикновено са над 3000. На всички реклами и брошури, както и информации в медиите се посочва коя е страната партньор. През 2016 г. за първи път страна партньор беше държава от Африка – Мароко.
На „Зелена седмица“ тази година България ще се представи под мотото „Ароматът на слънцето“. Българските продукти ще бъдат представени в палата с площ от 1640 кв. м. с 30 щанда. В изложението ще участват общо 62 фирми и 13 земеделски производители, членове на различни асоциации и съюзи.
В българската палата по време на цялото изложение ще има културна програма, кът за занаяти, ловен щанд, информационно бюро. Палатата ще е украсена с живи рози, а гостите ще бъдат посрещани от техния аромат. Традиционно сред продуктите, които ще се предлагат на щандовете, са: вина, ракии, бира, сокове; тахани; биологичен пчелен мед – липа, акация, лавандула и други, козметични продукти на основата на българска роза и лавандула; сурово-сушени и варено пушени месни продукти, лютеница, конфитюри, сладка; биозеленчуци и плодове; млечни продукти; риба и рибни продукти.
Очакванията са участието на България на престижното изложение да спомогне за популяризиране на българските храни и напитки, но и на страната като атрактивно място за добра кухня, туризъм и отдих.

Powered by WPeMatico

Silvia AtanasovaНовини
България се представя за 29-и път на Международното изложение за селско стопанство, градинарство и хранителна промишленост 'Зелена седмица', което официално се провежда в Берлин в периода 19-28 януари 2018 г. За първи път страната е партньор на изложението и ще се представи със собствена палата вместо...