Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

10-те "изгряващи" туристически дестинации на 2017г.

Търсене в блога

Светът е голям и обширен. Познатите до момента дестинации са много, а от година на година все повече градчета се превръщат от обикновени населени места, в мечтани дестинации. Не, че до преди те не са притежавали нужните дадености, за да бъдат такива, но може би не много хора дори са предполагали за съществуването им. В днешно време все повече от туристите, са приключенци - търсят истинското, първобитното, изначалното. Популярните към момента дестинации обикновено са пренаселени с хора, което потиска пътешествениците и ги възспира да изживеят онзи първичен порив, който е предизвикал желанието им да се отправят на път.

Може би именно тази е причината за подбора на местата, избрани от TripAdvisor за „изгряващи“ дестинации за 2017г.:

10. Йодпур, Индия

Заобиколен от огромна крепостна стена с кули, отделящите се сини сгради на Йодпур рязко и красиво контрастират с пустинята Тар, която се намира в съседство. Докато изследвате дворците, крепостите и храмовете, ще попаднете в плен на историческото величие на града. Базарите там предлагат широка гама от красив текстил, бродирани кожени изделия, антики, килими, кукли и фигурки. Йодпур е популярна туристическа дестинация и удобна точка за пътуване в региона.

9. Тбилиси, Грузия

Столицата на Грузия, Тбилиси, все по-успешно се налага като предпочитана туристическа дестинация. Причините са много, градът е красив и стар, с много история и това си проличава веднага. Изобилства от архитектурни забележителности, църквите са изключително често срещани и са отличителна черта не само на града, но и на Грузия като цяло. Най- голямата катедрала в Тбилиси е Тсминда Самеба (Света Троица), тя се вижда от почти всяка част на града и може да Ви служи като ориентир. Други два такива ориентира са телевизионната кула и огромната статуя Картлис Деда (Майка Грузия).

8. Лас Палмас де Гран Канария, Испания

Лас Палмас де Гран Канария е най-големият, динамичен и колоритен град на Канарските острови и девети по големина в цяла Испания. Той е столица на провинция Лас Палмас. Градът е много оживен за намиращ се на туристически остров, което изненадва много посетители. Населението на града е съставено от преселници от цял свят, предимно от Европа и Средиземноморска Африка. Лас Палмас де Гран Канария целогодишно се радва на мек климат, известен е с атрактивното си крайбрежие. Притежава великолепни плажове,с кокосови палми и фин златен пясък, които привличат тълпи от посетители през цялата година.

7. Ейлат, Израел

Ейлат е любимо място не само на израелците, които бягат от забързаното ежедневие на Йерусалим и Тел Авив, но и на много европейци, които идват да се къпят в тропическо море посред зима. Крайбрежието на града предлага много възможности за водни спортове като гмуркане и други, южно от града е изградена подводна обсерватория с морски музей, крайбрежната улица на града предлага много и разнообразни развлечения, а по-различното там са пустинните атракции, в които влизат яздене на камила, джип сафари или екскурзии до древни останки сред пустошта на пустинята Негев и планинските склонове на природен резерват Ейлат.

6. Ел Нидо, Филипините

Мястото съхранява прелестна природа- плажовете са бели и широки, водата е кристално чиста и приютява съвършен подводен свят. Неповторимите морски пейзажи там се допълват от скрити водни пещери и тихи сини лагуни. Интересното е, че градчето е било непозната за туристите  дестинация до 1980 г., но предвид невероятните природни дадености, които притежава, това бързо се е променило. Ел Нидо разполога с около 50 плажа, така че ако желаете да избягате от шума и навалицата на един, винаги можете да изберете друг.

5. Баку, Азербайджан

Столицата на Азербайджан, Баку е едновременно древен и съвременен град, в който се съчетават Европейската култура и азиатските традиции. Място, в което се срещат миналото и настоящето, изтока и запада. Баку събира на едно място съхранени исторически забележителности и впечатляващи съвременни архитектурни проекти, сгради, които ще спрат дъха Ви.

4. Кихеи, Хавай

Разположен на западния бряг на Мауи, Кихеи е нараснал през годините и сега предлага впечатляващ избор от хотели и ресторанти, кетъринг за посетителите, които изгарят от нетърпение да се гмуркат, поплуват или да се препичат на фините бели пясъчни плажове на Мауи. Кихеи е отлично място за наблюдение на огромните бозайници. Еко-тур или рафтинг, наемете кола и шофиране на бреговата линия или до вулканите Халеакала и Пу Кукуи, това са някои от екзотичните преживявания, на които можете да се насладите там.

3. Жерикоакоара, Бразилия

Ако искате да слезете от самолета и 15 минути по-късно да се намирате на мега-курорт, Жерикоакоара вероятно не е за вас. Но ако желаете да се наслаждавате на девствена плажна ивица, и нямате проблем да подскачате по неравни черни пътища за един час, докато стигнете до там, Вие ще си помислите, че това е раят. Кайтсърфиг, уиндсърфинг, Капоейра и, разбира се, просто излягане на плажа, това са популярните дейности там.

2. Уислър, Британска Колумбия

Уислър, Британска Колумбия предлага зашеметяващ пейзаж и цялостна планинска култура, които правят градчето  неповторима целогодишна дестинация. Зимите се славят с дебела снежна покривка за ски, сноуборд и скандинавските спортове, а голфът, планинското колоездене и пешеходния туризъм запълват по-топлите месеци. Фестивали, спа-центрове, ресторанти и барове, съчетани с разнообразни дейности на открито, са там, за да направят Уислър уникалното място за „бягство“ и развитие.

1.Сан Хосе дел Кабо, Мексико

Със своята испанска колониална архитектура от 18-ти век и отпускащото и спокойно настроение, което създава, Сан Хосе дел Кабо осигурява преход на полуострова Байа към своя близкостоящ, обичащ забавленията другар -  Кабо Сан Лукас, намиращ се само на 20 мили южно.  Сан Хосе дел Кабо предлага гмуркане и каяк в морския парк Кабо Пулмо, дом на морето на единствения твърд коралов риф Кортес и останките от рибарската лодка Колима. Възможност за наблюдение на 200 вида птици, които се срещат там. Любителите на слънчевите бани ще се влюбят в Плая Палмила, един от най-добрите плажове на Мексико.

Това бяха 10-те „изгряващи“ дестинации за 2017 г. Пожелаваме Ви да ги посетите! Да наблюдавате неописуеми гледки, да приключенствате, да изпитате вълнуващи емоции и да насъберете много незабравими спомени през новата 2017-та година!

 

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..