Връзка с нас: office@experience.bg +359 000 000 000
Last Minute Attractions Packets In the water Regional guide

Голф дестинация България

Търсене в блога

Лято е…още не знаете, къде да отидете и какво да правите!?

Историята на голфа, като популярен спорт, може да ви даде идея за следващата ви лятна почивка.

Знаете ли, че популярността на голфа датира от дълги години. В България обаче първите голф игрища са от преди малко повече от 10 години. За този кратък период голфът се превръща в едно предпочитано занимание за свободното време – било като хоби или професионален спорт. У нас голф практикуват все по-вече хора-любители и професионалисти – предимно чужденци, но и все повече българи. Първото голф игрище в България – „Air Sofia” е изграденo, както подсказва и името, на около 40 км от София в близост до гр. Ихтиман. За близо 10 години в близост до София са създадени общо 3 голф игрища. А само за година, още двe голф игрища са отворили врати отново на планинска територия – “Пирин голф клуб” в близост до Банско и “Ибър” край Долна баня: В село Равно поле, на около 20 минути от центъра на София, се намира St. Sofia Golf Club, а в град Правец е разположено едно от най-новите голф игрища на България - Pravets Golf Club.  Нека не забравяме и Сливенския Балкан, където също има проектирано голф игрище. Интересът към голфа завладява повече хора и след известен период от време, голф игрищата се увеличават. и от 1 игрище в цялата страна, вече стават 8 функциониращи. 

Вижте и самите голф игрища:

St. Sofia Golf Club 

Pravets Golf Club

Pirin Golf Club

 

Голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши. Именно затова инвеститори и проектанти решават да се отклонят от планинския голф и да се насочват изцяло на морска тематика.

На Северното ни Черноморие са разположение общо три от най-красивите и известни голф игрища BlackSeaRama, Thracian Cliffs и LightHouse, обединени в голф дестинация „Cape Kaliakra”.

Голф игрището на Lighthouse Golf and Spa е проектирано от Иан Ууснам – един от най-добрите играчи в света, известен още с огромния с дизайнерски талант в изграждането на голф игрища. Лайтхаус е голф игрище от типа „линкс“ и предлага отлични възможности за голф, както за професионалисти, така и за начинаещи любители.

Освен първото шампионатно голф игрище от клас “Signiture” в България с 18 дупки, BlackSeaRama предлага наистина удивителни морски гледки към нос Калиакра до нос Галата от височина 200 метра от върха на скалите.

Thracian Cliffs също e голф игрище с 18 дупки клас „Signature“, предлагащо впечатляващи морски гледки и отлични условия за голф. Thracian Cliffs се определя като едно от „най-драматичните“ голф игрища в света.

Гари Плеър – прочут в миналото голфър споделя, че България има огромен потенциал за изграждането на многобройни голф игрища в страната. Именно от него са проектирани едни от най-известните голф игрища не само в България, но и в Европа -  BlackSeaRama и Thracian Cliffs, разположени на Северното Черноморие в близост до Балчик и Каварна. Уникалната морска гледка към Черно море, съчетана с  дизайнерски изградено голф игрище, ги нарежда в топ 3 на едни от най-известните голф-курорти в цяла Европа. За “Трейшън клифс“ Гари Плеър казва „Никъде по света няма да намерите голф игрище като това“. Морето предразполага играчите на голф да се насладят на играта, обградени от девствената природа на „Тракийски скали“.  Гари Плеър споделя, че в страната ни има чудесни условия за развитието, изграждането и обслужването на 100 голф игрища, но в дългосрочен план. А, това означава, че България би се превърнала в една истинска ТОП голф дестинация! Страната ни ще се популяризира с още едно нещо, освен киселото мляко и архитектурните ценности.

Подходящите атмосферни условия, благоприятстват наличието на дълъг голф сезон на Северното ни Черноморие. Кой не би искал да практикува голф, дори и през месец Септември или Октомври, където на други места метеорологичните условия не биха го позволили, но на Северното ни Черноморие слънцето и лятното часово време не показват, че есента наближава.

Всеки би желал да съчетае полезното с приятното, нали!? Освен практикувайки голф в някой от страхотните голф игрища на Гари Плеър, посетителите имат възможност и да се запознаят с богатата история и култура на България, както и с красивите и приказни места на нашето Северно Черноморие. Пример за това може да бъде привлекателният град Балчик или още известен като „Белият град“ – познат на много хора с Ботаническата градина и Двореца на Кралица Мария. Нека да не забравяме и популярния нос Калиакра в близост до Каварна. Освен това Северното Черноморие на България предлага още огромно богатство от природни, културни и исторически забележителности, които в комбинация с уникални възможности за практикуване на голф, трудно можете да срещнете на друго място в Европа.

Ето защо прекрасното море и морски гледки предлагат възможност за комбиниране на голф и морска почивка. Едновременно може да се отпуснете в СПА центровете, с които разполагат голф комплексите и да се отдадете на пълен релакс.

BlackSeaRama, Thracian Cliffs и LightHouse, които са в сърцето на Северното ни Черноморие, съчетават в себе си възможност за активна почивка сред красотите на девствената заобикаляща ги природа.

В допълнение към всичко това Северното Черноморие предлага различни видове развлечения, които са в унисон с голф заниманията. Пример за това могат да бъдат атракции, които също бързо набират популярност в този регион. Някои от тях са: Гмуркане – покрай к.к. Русалка, Пътешествие с моторна лодка от Балчик, Тюленово или Болата и др. видове развлечения. Интересното е, че разходката с лодка е по-вълнуваща, тъй като посетителите на голф комплексите имат огромен интерес да видят мястото, на което са отседнали, но от другата страна. Гледката от морето е по-впечатляваща, отколкото можете да си представите.

Не случайно Ви споменаваме различните занимания, освен практикуването на голф в България. А, за да останете впечатлени, че Северното ни Черноморие, крие в себе си много удивителни популярни дейности, които ще оставят трайни спомени във Вашето съзнание. Екзотична девствена природа, богата история и култура, съвременно строителство и архитектура– това е Северното Черноморие.

А, знаете ли, че„Тракийски скали“ е удостоен с приза “Най-добър голф курорт в Европа”. Е, все още ли се чудите, къде да играете голф или да се насладите на невероятна почивка..!?

Ето и някои интересни факти за голфа:

  • Първите топки за голф са били направени от дърво, а впоследствие са съшивани от кожа и птичи пера. Сега се използват топки с гумена сърцевина и пластмасова черупка.
  • Топките за голф летят със скорост около 250 км/ч. Джейсън Зубак държи световния рекорд в това отношение, след като ударената от него топка летяла със скорост от 328 км/ч.
  • Голфът е единственият спорт, практикуван на Луната. На 6 февруари 1971 г. астронавтът Алън Шепърд удря със стика си топка за голф на повърхността на естествения спътник на Земята.
  • При играта на голф няма съдии. Всеки състезател сам следи за извършените от него нарушения, за спазване на правилата на играта и за собствения си резултат. Затова голфът е популярен като спорт за джентълмени.

Намери хотел на територията

Booking.com

Напишете коментар

Вашето име:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Всички права запазени за ЕНСИ Консулт ЕООД. Разработено от Ai Technology Ltd. SEO оптимизация от Ai Technology Ltd..